Vije-sti

Mike Watt stiže u Rijeku

Mike Watt stiže u Rijeku

Mike Watt, kalifornijski pank rocker i bezvremenski glazbenik 18.listopada vraća se u Rijeku u klub Beertija sa svojim novim bendom Il Sogno Del Marinaio.

Watt je poznat po radu u kultnim bendovima tamošnje punk rock scene Minuteman i Firehose,snimao je bass na albumu 'Evol' Sonic Youtha, te bio u bendu sa Eddie Vedderom i Dave Grohlom. Dugačak je popis s im i gdje je sve Watt suradjivao, izdvojiti treba 2003.kada je svirao u okupljenim Stoogesima te 2008. kada dobiva nagradu za životno djelo Bass Player Magazine-a koju mu uručuje Flea (Red Hot Chilli Pappers).

Il Sogno Del Marinaio, što na talijanskom znači ''Mornarov san'', trenutni je Wattov glazbeni projekt kojeg uz njega čine Andrea Belfi (bubanj) i Stefano Pilia (gitara). Kemija u bendu je besprijekorna, kako na pozornici tako i u studiju, stoga i nije čudno da su se odlučili za još jedan studijski album (osim onog iz 2009. „La Busta Gialla“) i evropsku turneju koja ih dovodi i do Rijeke. Svaki je glazbenik donio svoje pjesme na stol, dajući, na taj način, autentični osjećaj zajedništva pri stvaranju novog albuma. Još jedan zanimljiv projekt titana basa, koji u svojoj srži sadrži jasne naznake eksperimentiranja, istraživanja i novih glazbenih mogućnosti.


RAŠPA (Rijeka)
Rašpa je nastala zamrzavanjem aktivnosti  bendova [mandelbrot set] te Very Expensive Porno Movie. Ukratko, riječ je o tvrdoj noise mašini, taman za prave prljavce.  Nije glazba za ples, ali nakon slušanja plesat ćete sentiše i na Dead Kennedys. Duplo. 

utorak, 18.10.
cijena ulaznica:
50/70kn
pretprodaja: Dallas music shop Rijeka, Entrio.hr

satnica:
20h
20.30h Rašpa
21.15h IL SOGNO DEL MARINAIO feat. MIKE WATT  

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni