Vije-sti

Plesna utopija novog singla Cure i Dečka!

photo: Cura i Dečko, credit: Tena Gavranić Futopia

Plesna utopija novog singla Cure i Dečka!

Cura i Dečko, dvojac poznat po 24-satnom jamu bez spavanja, ovog puta iznenađuju novom razinom audio i video produkcije novog singla ‘’Zajedno’’

Svoj su singl predstavili koncertom za odabranu publiku na krovu zagrebačke Uranije, u sklopu programa "High On Music" .

Gosti na promociji bili su bliski suradnici, njihovi bližnji i nekoliko fanova. Čim su Cura i Dečko zasvirali svoje plesne beatove, publika se opustila i zaplesala. Nakon koncerta, na Uranijinom su platnu svi zajedno pogledali spot, prije čega je Cura (Vanesa Petrac), producentica spota, održala dirljiv, neslužbeni govor zahvale svim suradnicima.

Cura i Dečko su glazbeno-zaljubljeni par, Ivan Marojević i Vanesa Petrac.
Zajedno žive i sviraju, a svojim sintevima i loopovima uživo stvaraju elektro-bajkovitu plesnu utopiju; punu ljubavi, tijela i smijeha. Povezivanje s publikom kroz glazbu započeli su prije 5 godina hrvatskim ethnom i sevdahom, od kad konstantno transformiraju svoj zvuk, usmjeravajući se na plesnu glazbu.
 
 

Obožavaju nastupe uživo, često strimaju na Facebooku, a ove godine stvaraju i LP album prvijenac: Početak pjesme Zajedno i refren nastali su ljetos na koncertu ispred Bookse, reflektirali smo se na izolaciju i potres tj. sve ono što smo proživjeli i još proživljavamo. Vrtjeli smo ga na gitari pjevajući, i primijetili da se odlično utapa u syntheve te na to dodali žive stihove nastale u jamovima s dragom ekipom. Producenta Marka Horvata upoznali smo kroz jamanje i razgovor, konačno smo prestali razmišljati i prepustili se čaroliji MHZ studija i zajedno dovršili ovaj singl!

Singl je sjedinio jedinstvenu arhitekturu lokacije i ples u pomičnu skulpturu. Redatelj, snimatelj i montažer video spota, Timy Šarec, uz Vanesu je koncept pretvorio u djelo izraženih detalja.
 
 
Cura i Dečko ističu kako im je omiljen kadar kada se svi drže za odjeću i oslanjaju jedni na druge, jer ih u tom odnosu stabilno drži teret kojeg s povjerenjem polažu jedni na druge: U spotu je prikazano kako se i nas dvoje ponekad teško razumijemo i nalazimo sklad, no kroz kreativni se izričaj, u ovom slučaju ples, možemo razumjeti bez riječi. U takvom stanju komunikacije i flowa, prizivamo tim i s njima, unatoč fizičkoj udaljenosti i uz tehnologiju, naše se svijesti razvijaju, rastu i vole.
Jedinstveno stubište spomenika na Petrovoj Gori savršeno je podržalo narativ video spota ‘’Zajedno‘’, a svaka osoba je u ideju dala sebe, odgovorno noseći svoju ulogu.  
 
Za nas kao dvojac, bila je velika stvar ovoliko raširiti ruke i prigrliti toliko novih perspektiva u naš proces. Bio je ovo ultimativni izlazak iz komfor zone, izazov za samopouzdanje, i to se osjeti! Nadamo se da će i vas inspirirati na povjerenje i zajedništvo u različitostima!
 
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni