Vije-sti

Pianos Become The Teeth, Milk Teeth, Fall of Minerva i Young Mountain @ Akc Attack!

Pianos Become The Teeth, Milk Teeth, Fall of Minerva i Young Mountain @ Akc Attack!

Za početak jeseni nema ničeg boljeg od screamo spektakala viđenih i neviđenih, ali svima dragih. Prohladno vrijeme začinjeno melodijama i emocijama je savršeno za početak tjedna i ubijanje svima mrskog ponedeljka. 12.10. u AKC Attacku nastupiti će bendovi Pianos Become The Teeth, Milk Teeth, Fall of Minerva i Young Mountain

Pianos Become The Teeth (Baltimore, SAD)

Trenutno jedan od najpopularnijih američkih post-hardcore / screamo bendova dolazi po prvi puta u Hrvatsku. Inspirirani ranim američkim screamo bendovima kao i post-rock zvukom, dio su kruga glazbenika poznatijeg kao "The Wave" koji također okuplja zanimljiva imena kao što su Touché Amoré, La Dispute, Defeater i Make Do And Mend. Upravo zahvaljujući bogatom i raznolikom zvuku i izvrsnim tekstovima pjesama, posljednjih su godina zadobili pažnju vrlo širokog kruga obožavatelja. Iza sebe imaju tri studijska albuma od kojih je posljednji izašao pod okriljem velikog Epitaph Recordsa. Spojem brzih hardcore dionica i snažnog vokala u kombinaciji sa predivnim post-rock dijelovima, te emotivnim i energičnim live nastupom zasigurno će očarati i zagrebačku publiku.

Milk Teeth (Stroud, UK)

Službeni support Pianosima na ovoj turneji je odlični Milk Teeth iz Engleske. Oni, naime sviraju zanimljivu kombinaciju alt/indie rocka s punk pedigreom koji zvukom vraća u vrijeme prevelikih kariranih košulja, walkmana i presnimljenih kazeta Wayne's Worlda. Bučnim gitarama, kombinacijom muškog i ženskog vokala i nestašnim pričama o odrastanju savršeno spajaju tinejdžerski bunt i cheesy pop senzitivnost.

Fall Of Minerva (Vicenza, Italija)

Nakon godinu dana, Fall of Minerva se vraćaju u Attack. Prošlogodišnji nastup u sklopu mini turneje sa talijanskim bendom Storm{O} pamti se kao odličan, a ni ovaj put se ne očekuje ništa manje. Glazbeno inspirirani upravo bendovima kao što su Pianos Become The Teeth, sviraju odličan post-hardcore prožet divnim mračnim melodijama koji se savršeno uklapa u ovaj paket bendova.

Young Mountain (Göteborg, Švedska)

Švedska skramz mafija donosi najbolje od moderne screamo/hardcore/post-rock kombinacije. Prodoran vokal prožet blast-beatovima i mračnim i tužnim zvukom gitara na trenutke se gubi u moru predivnih post-rockerskih melodija i La Disputeovskog naricanja. Zvukom i stilom vrlo slični zvijezdama večeri, i kao takvi, bend koji će zasigurno osvojiti srca mnogih posjetitelja.

Početak: 20:00h
Minimalna donacija: 40kn

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni