Vije-sti

Josipa Lisac ponovo osvaja tvrđavu Sv. Mihovila u Šibeniku

Josipa Lisac ponovo osvaja tvrđavu Sv. Mihovila u Šibeniku

Tvrđava Sv. Mihovila u Šibeniku ponovo će ugostiti pjevačku divu Josipu Lisac. Ovo će biti njen drugi nastup na tvrđavi koja je prije tri godine otvorila svoje zidine i time postala vodeći koncertni prostor u Dalmaciji.

Josipa Lisac bila je prva pjevačica i glazbenica koja je uz Maksima Mrvicu nastupila u tvrđavi sv. Mihovila, najstarijoj od četiri šibenske tvrđave koje svojim atraktivnim izgledom, ali i bogatim programom privlače brojne posjetitelje. Jedinstvenom glazbenom pozornicom ponovo će odzvanjati Josipine prekrasne pjesme, a uz pratnju sjajnih glazbenika izvest će ih u petak, 28. srpnja.

Josipin koncert ove je godine uvršten u program prvog festivala "Changer" u sklopu kojeg nastupaju pojedinci koji svojim djelovanjem pomiču granicu i stvaraju nove standarde, obrasce i izričaje. Iako se nastup trebao održati na tvrđavi Barone, zbog velikog interesa organizatori su Josipin koncert prebacili na tvrđavu Sv. Mihovila i time omogućili puno veći koncertni prostor za njene mnogobrojne obožavatelje. Nedavnim koncertom na 7. Rovinjskom Jazz Festivalu održanom u ex tvornici duhana Rovinj Josipa je očarala publiku željnu vrhunske glazbe i neusporedive interpretacije. Senzacionalna kao i uvijek publiku je doslovno razgalila izvedbom pjesme "Paučina" Brune Krajcara gdje je pokazala kako suvereno vlada različitim narječjima i glazbenim žanrovima. Slično će biti i u Šibeniku, uz neizbježne pjesme s antologijskog "Dnevnika jedne ljubavi", Josipa će glazbom provesti publiku kroz svoju 50 godina dugu karijeru i otpjevati novije hitove "Moja magija" i "Tu".

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni