Vije-sti

Peglica i Komandos izdali live album

Peglica i Komandos izdali live album

Zagrebački, a istovremeno intergalaktički bend Peglica i Komandos samo su jedan od produkata zagrebačkog kolektiva JeboTon. Početkom ove godine izdali su album prvijenac pod nazivom “Kefter Gatha” koji odiše progresivnim zvukom prošlog stoljeća s elementima psihodelije i bluesa.

Prilikom promocije spomenutog albuma u KSET-u 19.5.2017. skupili su dovoljno sirovih materijala te krajem prošlog tjedna objavili live album koji nosi ime “Sjeti se rokenrola, govorio je”. Na live albumu možemo naići na selekciju od 8 pjesama, što s prvijenca, što novih pjesama, koje su svoj finalni oblik poprimile uz pomoć Kramasonik studija.

Možda je najbolje čuti kako oni sami opisuju najnoviji uradak:
“Ima tu svega, od perverzija staroga Dr. Porna pa do starih, već svima dobro znanih priča o našoj miloj galaksiji Gatha. Ovo je jedan vrlo realističan prikaz kako posada Peglice koristi svoja oružja u borbi protiv Gadur-Gadur carstva! Ništa nije rezuckano, sve je tako kako je i bilo tada, samo je Nikša to dobro zamastio u svom laboratoriju.”

Live album je dostupan za besplatan download na njihovoj Bandcamp stranici, a tamo se može naći i studijski album “Kefter Gatha”.

Da ni na nastupima uživo ne razočaravaju uvjerili smo se i na ovogodišnjoj Brucošijadi FER-a:

Za one koji još nisu potpuno upućeni u priču, valja objasniti da je Peglica i Komandos intergalaktički rokenrol bend, koji je na inicijativu Komandosa, Peglicom poslan na Zemlju sa planeta Kefter, iz daleke galaksije Gatha, sa ciljem da suzbije loše utjecaje Gadur – Gadur carstva koji prožima sve pore univerzuma i širi nesnošljivi šund. U posadu Peglice ubrajaju se: Dr. Porno, stari orguljaš i perverznjak sa Ištera, Kefterovog mjeseca; Feget Nebesky, gitarista iz crne rupe, vječna žrtva Šihterske mjesečine; Prof. Cvilgad, seronja koji odašilje krike gitare i glasa sa Opasnoga Garmača; Rštr, neobično biće iz Kish-tre koje tuče i tuče, sve dok ne zatuče; Vuljakomba – odvaljen od starog Kefterovog kamenja, vruća stena koja proizvodi najdublje zvuke.

Za više informacija o bendu i novostima posjetite njihovu Facebook stranicu.

Fotografije naslovnice albuma potpisuje Andrea Radmanić, a dizajn naslovnice Ivan Duspara i Matija Milutin.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni