Vije-sti

Najavljeni prvi izvođači na Špancirfestu 2015. – Gogol Bordello i Dubioza kolektiv

Najavljeni prvi izvođači na Špancirfestu 2015. – Gogol Bordello i Dubioza kolektiv

Dubioza kolektiv i Gogol Bordello nastupit će 30. kolovoza na pozornici Stari grad Špancirfesta. Ova eksplozivna kombinacija prvi su objavljeni izvođači, a njihov zajednički koncert zatvorit će ovogodišnje izdanje varaždinskog festivala koji se održava od 21. do 30. kolovoza.

Dubioza Kolektiv ove će godine u Hrvatskoj nastupiti samo dva puta – u pulskoj Areni 31. srpnja te na glavnoj pozornici popularnog Špancira 30. kolovoza. U sezoni sa samo dva Dubiozina pojavljivanja u nas bend će biti puno više orijentiran na najveće festivale Starog kontinenta. Diskografski je Dubioza bila aktivna i prošle godine objavivši zapaženi EP Happy Machine kojim najavljuju istoimeni puni album planiran za objavu u inozemstvu ove jeseni. Album Happy Machine bit će njihovo prvo dugosvirajuće izdanje od Apsurdistana.

FOTO: Gogol Bordello

FOTO: Gogol Bordello

Generalne probe za Špancirfest Eugene Hütz i Gogol Bordello imat će sljedećih mjeseci na najvećim pozornicama svijeta među kojima se posebno ističu Sasquatch, Lollapalooza i Sziget. Još je u živom sjećanju njihov fantastičan prošlogodišnji nastup u Tvornici kulture kad su predvodnici gypsy punka promovirali svoje aktualno izdanje Pura Vida Conspiracy. Bend od tada doslovce nije stao potvrđujući status grupe koja godišnje upisuje nevjerojatan broj koncerata.

Kroz povijest Špancirfesta, jedne od najomiljenijih glazbenih manifestacija našeg podneblja, dosad je prošlo puno velikih izvođača. Međutim ekskluzivan zajednički juriš Dubioze i Gogola definitivno spada među najveće trenutke varaždinskog festivala, ali i kompletne ovogodišnje koncertne ponude u Hrvatskoj.

Potvrda nastupa prvi je rezultat suradnje Špancirfesta i LAA, suorganizatora programa na pozornici Stari grad. Nova imena ovogodišnjeg festivala bit će objavljena uskoro.

ULAZNICE:

Prve festivalske ulaznice za kompletan program pozornice Stari grad u prodaju kreću u četvrtak, 2. travnja u 8 sati po cijeni od svega 159 kn. Tih “early bird” ulaznica u ponudi će biti ograničenih 500 komada, nakon čije prodaje se cijena festivalskih za Stari grad diže.

Prodajna mjesta:

Sva prodajna mjesta Eventima

Online www.eventim.hr

Online www.spancirfest.com

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni