Vije-sti

Die Antwoord objavili mixtape

Die Antwoord objavili mixtape "Suck On This"

Die Antwoord su objavili novi mixtape "Suck On This", a materijal sadrži 13 pjesama, te uz nove stvari tu i remixevi starijih uradaka. Južnoafrička rap rave senzacija premijerno dolazi u Hrvatsku u ponedjeljak 13. lipnja 2016. u paviljon 9 Zagrebačkog Velesajama.

Die Antwoord su tako prekinuli dužu stvaralačku šutnju i odjednom izbacili hrpetinu materijala, a mixtape je uvod u novi četvrti album "We Have Candy". Nove pjesme i remixevi sadrže popis misterioznih suradnika kao što su The Black Goat i God, a na mixtapeu surađuju i kraljica burleske Dita Von Teese, kao i DJ Muggs iz Cypress Hilla.

Ranije je najavljen singlovima, laganijim i eksplicitnim "Dazed & Confused",  zatim "Bum Bum" za koji Ninja kaže da je njegova prva romantična porno rap avantura, te sada novim "Gucci Coochie" na kojem surađuje Ditom Von Teese. Uz singl objavljen je i teaser video spota za "Gucci Coochie" gdje se kraljica burleske prikazuje u topless izdanju, a to još jednom pokazuje koliko je bend eksplicitan u svom stvaralaštvu.

Na mixtapeu se nalaze i remixevi poznatih stvari koje su ih stavile pod povećalo kao što su "I Fink You Freeky", "Pitbull Terrier" i "Enter Da Ninja". Kako Ninja navodi, ovo je posebna prilika jer do sada bend nikome nije dozvolio da napravi remix njihovih pjesama. Mixtape "Suck On This" dolazi prije dugoočekivanog četvrtog albuma "We Have Candy".

"Naš stil je pomalo neobičan i ne znamo što se događa jer smo izvan grada, ali volimo učiti i isprobavati nove stvari. Bend je zauzet dovršavanjem novog albuma "We Have Candy" na kojem smo zadnje dvije godine radili s The Black Goat, God i  Soul Assassins. Prije otprilike 2 mjeseca saznali smo da raperi u SAD-u objave mixtape prije albuma i to smo željeli napraviti. The Black Goat je rekao da nema pravila kod slaganja mixtapea, a to je naš najdraži stil", reko je Ninja.

Uvijek kontroverzni, s eksplicitnim tekstovima i bez dlake na jeziku, Die Antwoord nastavljaju u svom smjeru i na ovom mixtapeu. Ususret objavi mixtapea bend je objavio i kontroverznu snimku susreta s Kanye Westom. Ninja objašnjava da su se družili u studiju, te da mu je Kanye priznao da ponekad poludi i uzima lijekove, nakon čega im je Kim Kardashian pripremila svoj banana puding.

Najava dugoočekivanog premijernog nastupa južnoafričke rap rave senzacije Die Antwoord, koja dolazi u sklopu aktualne turneje, izazvala je ogroman interes u cijeloj Hrvatskoj, ali i regiji. Koncert je na popisu najprodavanijih ulaznica putem Eventima, a sve to ide u prilog tome da nas očekuje pravi spektakl ovog proljeća na Zagrebačkom Velesajmu.

Južnoafrički Die Antwoord su reperi Ninja i Yo-Landi Visser te DJ Hi-Tek, a hitovi "Enter the Ninja", "Evil Boy", "I Fink U Freeky" i "Fatty Boom Boom", "Pitbull Terrier", "Ugly Boy" su im osigurali međunarodnu pozornost. Ovaj fantastičan trojac uzdrmao je glazbenu scenu sa svojim provokativnim tekstovima i pojavom koje prate viralni spotovi i adrenalinski nastupi. Zbog svog specifičnog glazbenog izričaja, prepoznatljivosti članova i divlje energije zaradio epitet benda kojeg se ne može ni sa čime usporediti, a njihovi koncerti se trebaju doživjeti uživo. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni