Vije-sti

Mjuzikl, Tao Šank i Arctic Monkeys tribute na Good Vibrationsu

Mjuzikl, Tao Šank i Arctic Monkeys tribute na Good Vibrationsu

Ovotjedno izdanje Good Vibrationsa bit će u znaku Arctic Monkeysa. Njihove stvari predstavit će tribute bend Stereo Deficit iz Srbije, dok će prije njih u Vintage Industrial Baru ovu srijedu zasvirati zagrebački bendovi Tao Šank i Mjuzikl. Koncert će ujedno biti i warm up za 14. izdanje Tabor Film Festivala koji će ove godine ugostiti imena kao što su Rundek Cargo Trio, Kries, ABOP, Radio Aktiv, Rolin Humes, itd. Najsretniji posjetitelji osvojit će ukupno četiri festivalske ulaznice na nagradnoj igri. Karte po pretprodajnoj cijeni od 20 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, kod Cibone), a na dan će ako ih ostane koštati 30 kuna.

Stereo Deficit je osnovan pod nazivom Random u Kruševcu sredinom 2010. godine. Nastao je iz uzajamne ljubavi prema raznovrsnoj progresivnoj  glazbi između trojice braće. Kasnije u 2013. godini im se pridružuje četvrti član i bend mijenja ime u Stereo Deficit. Stereo Deficit je cover bend koji obrađuje širok spektar žanrova muzike, a u posljednje vrijeme radi kao Arctic Monkeys tribute band. Do sada su nastupili po gotovo svim većim klubovima po Srbiji, a ovo će im biti premijerni zagrebački nastup!

Mjuzikl se javnosti prvi put predstavio 2012. godine. Do danas njihov glazbeni opus čine pjesme kao što su "Ti glupa si", "Moreno" i "Ti i ja" s kojom su nastupili na prvom izdanju RockOff festivala 2014. godine. Dečki su trenutno u studiju gdje pripremaju ostatak materijala za svoj debitantski album te će uskoro uz "Susjedu" svjetlo dana ugledati i druge pjesme. Za one koji još ne znaju, Mjuzikl čine Luka Palestrina Mazić na gitari i vokalu, Roberto Borovec za bas gitarom i klavijaturama te Ivan Hačić Hač za bubnjevima. Nedavno smo porpričali s momcima, a intervju možete pročitati ovdje.

Tao Šank je šank birtije "Instituta za bezbrižnost i razonodu" gdje se ispovijeda muka ove doline suza uz glazbu koja pojačava taj ugođaj do apsurda. Osnovan je 2012. godine, a čine ga Hrvoje Mimica - bubanj, poezija; Krunoslav Cvanciger- bass i Edgar Pač - gitara, vokal.

Za DJ pultom dominira Kneža, a početak programa  je u 20:30.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni