Vije-sti

A što ćeš ti večeras? Album - knjiga – koncert - 16.3.2020.

A što ćeš ti večeras? Album - knjiga – koncert - 16.3.2020.

Budući da smo onemogućeni prisustvovati kulturnim događajima u Hrvatskoj, kao i u ostatku svijeta, na Sound Report portalu svakodnevno ćemo vam predložiti jednu snimku koncerta, album i knjigu, kao prijedlog uživanja u glazbenoj umjetnosti, kako bismo zajedno lakše podnijeli ova, za glazbenu industriju, teška vremena.

ALBUM: Nemanja-"Tarot funk"
nemanja je pulsko-zagrebački psych funk kvartet  iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, a bend uz njega čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije), Laura Matijašević (bass) i Leo Beslać (organ, synth).  Album predstavlja svojevrsni hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambođanskog psych rocka šezdesetih. Specifičnost albuma je ta da su pjesme pisane za posebno odabrane Tarot karte, čija simbolika, zajedno s glazbom tvori narativnu cjelinu koju slušatelj mora sam otkriti.

KONCERT: Arctic Monkeys - T in the Park 2014.
Na valu popuralnosti super uspješnog albuma "AM" iz 2013. godine, Monkeysi su odradili odličan nastup na škotskom festivalu T in the Park. Impresivna setlista skrojena od novih i starih hitova pruža odlično glazbeno iskustvo koje ne bi ste trebali preskočiti.

KNJIGA: Svjetska povijest stripa od 1968. do danas
“Svjetska povijest stripa” Dana Mazura i Alexandera Dannera predstavlja kroniku stripa diljem svijeta u posljednjih pet desetljeća, uz gotovo 290 ilustracija preuzetih iz stripova, mangi, bandes dessinées, fumettija i historietas. Pred vama je djelo originalno po svom opsegu, ali i po detaljnim uvidima, kao i prva knjiga ove tematike prevedena na hrvatski jezik.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni