Vije-sti

Luka Šulić uoči zagrebačkog koncerta objavio novi spot

Luka Šulić uoči zagrebačkog koncerta objavio novi spot

Luka Šulić je nezaustavljiv. Nakon što se njegov prvi samostalni album popeo na 1. Mjesto Billboardove ljestvice albuma klasične glazbe, nastupao je na BiliBili, kineskoj TV za Novu godinu gdje ga je gledalo više od 800 milijuna gledatelja, ima dogovorene koncerte od Zagreba do Japana, danas je izbacio I novi spot “L’Estate (Ljeto) Op. 8 No. 2 in G minor - III. Presto”

Ujedno je nominiran i za Večernjakovu ružu kao jedini glazbenik na svijetu koji je Vivaldijevo remek djelo “Četiri godišnja doba” aranžirao za violončelo i orkestar.

Izvodeći svoju interpertaciju Vivaldijeva Četriri godišnja doba, i druga djela, Luka će nastupiti u nekima od najslavnijih koncertnih dvorana poput slavne bečke Konzerthaus, berlinske Philharmonie, International Forum u Tokyju i mnogim drugima. U Zagrebu će nastupipti Lisinskom, 5. veljače 2020. godine s početkom u 20 sati. Orkestar koji je odabrao za svoju turneju i koji će ga pratiti i na zagrebačkom koncertu je Slovenian All Star String orkestar.

Luka je u Berlinu obilježio na dan sjećanja na žrtve Holokausta te u Holokaust Memorial centru odsvirao temu iz Schindlerove liste.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni