Specijal

Klasika se ovih dana opako streama - imamo pet fantastičnih preporuka za vas!

Klasika se ovih dana opako streama - imamo pet fantastičnih preporuka za vas!

Teška su vremena prijatelji dragi, a glazba je oduvijek bila i bit će lijek za sve. Istraživajući najstreamanije albume na Deezeru, po prvi je uočena prisutnost klasične glazbe u ovoj prestižnoj grupi. Zato smo vam odlučili preporučiti pet fantastičnih albuma klasične glazbe koja će vam ovo doba izolacije učiniti puno ugodnijim.

1. Andreas Ottensamer - "Blue Hour"
Proljetne večeri obiluju romantikom nježnog zvuka klarineta Andreasa Ottensamera uz pratnju pijanističkog umijeća Yuje Wang. Berlinska odmjerenost uz bečku toplinu elegancije stvara čarobne i nadrealne trenutke sjedaju na prvo slušanje. Brahms, Mendelssohn i Weber daju širok dijapazon emocija, opet lako razumljiv, pristupačan i jednostavan. Obavezno poslušati!

 


2. Luka Šulić - "The Four Seasons"
Upravo su Vivaldijeva Četiri godišnja doba najslušanija trenutno na Deezeru, no izvedbu kakvu svijet još do tada nije čuo priredio je Luka Šulić. Aranžman za violončelo sam po sebi je poseban i daje jedan poseban, novi karakter ovom remek-djelu koje svi dobro poznajete, no energija koju su Luka i Orchestra Archi dell'Accademia di Santa Cecilia naprosto je riječima neopisiva. Odlučnost, oštrina i profinjenost zvuka uz strast izvođenja s kakvom se uistinu rijetko susreće. Apsolutni perfekcionizam, svjetski vrh. 

 

3. Patricia Petibon - ”L'amour, la mort, la mer”
Vokalne čarolije Patricie Petibon impresivne su i naprosto izvanserijske. Čistoća glasa, fleksibilnost uz melankoliju i toplinu slušatelja vodi na iskreno životno putovanje prepuno uspona i padova. Lijepih i tužnih trenutaka u kojima ljubav igra glavnu ulogu. Ovaj album je neopisiv dragulj klasične glazbe koji ćete preslušati u jednom dahu.

 

4. Nemanja Radulović - “Journey East”
Nemanjin klasik. Balkan u žicama jednog od najpopularnijeg violinista mlađe generacije. Nikada ne biste mogli niti zamislite koliko dobro “Pašona kolo” ili “Niška banja” mogu zvučati. Koliko profinjeno, iskreno, vatreno i strastveno. Nećete poželjeti da porazbijate sve čaše u kafani, jer to trenutno ne možete, niti u stanu, jer, nemojte, ali će vas ovaj album energetski uzdići na jednu potpuno novu razinu. Ekstra dodatak je i filmska glazba na Nemanjin način.


5. Khatia Buniatishvili - “Schubert”
Nježnost i ženstvenost Khatjine pijanističke interpretacije nema premca. Umirit će i najrastresenije, a album “Schubert” vrhunac je njenog dosadašnjeg glazbenog djelovanja. “Beyonce klasične glazbe”, jedna je od najsenzualnijih pijanistica današnjice 
 Naime, kada krenete slušati interpretaciju ove vrhunske umjetnice, ona vas naprosto svakim odsviranim tonom zainteresira za sljedeći, kojeg u milisekundi očekujete s velikim uzbuđenjem. Nježnost i dubina izražaja uz iskreno i emotivno proživljavanje djela, stvara neopisivu glazbenu ljepotu koja vam je ovih dana itekako potrebna.