Vije-sti

Najavljen novi glazbeni festival u Banja Luki

Najavljen novi glazbeni festival u Banja Luki

Prvi međunarodni glazbeni festival „Banja Luka Fest“ u organizaciji agencije „Stars&more“ održat će se u tvrđavi Kastel, od 25. do 30. kolovoza.

Među svjetski poznatim imenima koja će nastupiti na velikoj sceni tvrđave Kastel, najviše pažnje svakako privlači najpoznatija fado diva Mariza. Čuvena portugalska glazbenica ove godine slavi dvadeset godina glazbene karijere i u okviru svoje slavljeničke turneje posjetit će i Banja Luku, što će nesumnjivo biti događaj za pamćenje.

Uz velike zvijezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju i niz vrlo zanimljivih popratnih sadržaja tijekom svih šest festivalskih dana želimo poslati pozitivne poruke iz Banja Luke kao mjesta dobrih susreta. Usprkos trenutnoj situaciji i mnogobrojnim izazovima, uspjeli smo dovesti velike izvođače kao što su Mariza, Luka Šulić iz 2Cellos, Amira Medunjanin, Zvonko Bogdan i Bijelo dugme. Ovo je tek početak. Cilj nam je da ovaj festival postane tradicionalan i da se od ove godine uvrsti na kartu najznačajnijih događaja u regiji iz oblasti kulture, umjetnosti i glazbe. Želja nam je pokazati sve potencijale koje Banja Luka ima, privući publiku iz regije i uključiti lokalnu zajednicu - rekla je Biljana Čigoja, direktorica “Banja Luka Fest-a”. “  

Festival će se održavati na vrlo atraktivnoj lokaciji, velikoj sceni tvrđave Kastel koja će za potrebe festivala biti posebno prilagođena.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni