Vije-sti

'Healing Sounds', objavljen prvi singl, otpočela kampanja prikupljanja sredstava pomoći

'Healing Sounds', objavljen prvi singl, otpočela kampanja prikupljanja sredstava pomoći

Objavljen je prvi singl koji najavljuje dobrotvorni kompilacijski album domaće elektroničke scene "Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project", s ciljem prikupljanja sredstava pomoći za pogođene potresima.

Radi so prvoj zajedničkoj kompoziciji Petra Dundova & Ilije Rudmana "Morning Glory". Može se preslušati na Bandcamp profilu PDV-a, te ujedno obaviti prednarudžbu za čitavi album koji izlazi na godišnjicu zagrebačkog potresa, točnije u ponedjeljak, 22. ožujka.

Istovremeno je započeta i kampanja prikupljanja sredstava pomoći putem platforme GoGetFunding, uz nekoliko različitih perkova kroz koje možete osigurati omiljeni format albuma, te uplatiti donaciju po želji potrebitima —https://gogetfunding.com/healing-sounds

Podsjetimo, i domaća elektronička scene okupila se u inicijativi prikupljanja pomoći žrtvama potresa koji pogađaju našu zemlju u posljednjih godinu dana. Na inicijativu Nenada Barića i Jana Kinčla kao pokretača inicijative, domaći producenti okupili su se, priloživši svoje radove okupljene na kompilaciji prigodnog naziva: "Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project".

Kompilacija će biti objavljena u digitalnom formatu, kao i na vinilu u dva dijela. Kompilacijski album sadrži uglavnom ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea LjekajAntonio ZuzaDisrupted ProjectEgolessFabris AudioInsolateIvan KomlinovicJan Kinčl & Regis KattieKodinKooladeLe Chocolat NoirLaseechMicroslavQwertyPEZNTPetar Dundov & Ilija RudmanRFMNSergej SnoozeVRHZarkoff.

Najavni singlovi objavljivat će se nadalje kroz veljaču i ožujak. Kompilacija će 22. ožujka biti objavljena isključivo na Bandcamp profilu PDV-a, dok će se na svim ostalim servisima, kao i na vinilu, pojaviti tokom travnja.

Drugi dio vinilnog izdanja biti će objavljen nakon ljeta, s novim ekskluzivnim pjesmama, koje će naknadno biti pridodane i digitalnom izdanju kompilacije. Vinilna izdanja imati će i dodatnu notu posvete i svečane oproštaljke sa klubom Sirup (2009.-2016.).

Ukupni ostvareni prihod nakon objavljivanja kompilacije uplaćivati će se na račun zaklade Zaklade SOLIDARNA za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni