Vije-sti

HDS ZAMP objavio prezentaciju

HDS ZAMP objavio prezentaciju "INTRO" namijenjenu mladim glazbenicima

Služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja predstavila je prvo online izdanje edukativne prezentacije INTRO namijenjene mladim glazbenicima, ali i onima nešto iskusnijima koji žele „izbrusiti“ svoje znanje o ovom segmentu glazbenog poslovanja.

Nakon što je proputovao većinu Hrvatske gostujući na demo festivalima i konferencijama, INTRO u svojoj online varijanti publiku upoznaje s osnovama sustava kolektivne zaštite autorskih prava, načinom poslovanja ZAMP-a te nizom tema iz glazbene industrije.


Koja sve prava pripadaju autoru, kako se raspoređuju autorski udjeli i zarada na pjesmama, kako se postaviti prema onim organizatorima koncerata koji se autorskih prava sjete tek nakon podmirenja svih drugih stavki ili ih izbjegavaju uopće uključiti u troškovnik, te kako ZAMP zna kada se nečije pjesme negdje emitiraju ili izvode – samo su neka od pitanja obrađenih u premijernom 15-minutnom izdanju INTRO-a.


Prezentaciju pogledajte ovdje.


„Budući da je posljednjih mjeseci većina koncerata preselila na online pozornice, tako smo i mi odlučili našu INTRO prezentaciju predstaviti virtualnom okruženju, uz zanimljive vizuale, video materijale te korisne informacije za naše članove, pogotovo one mlađe generacije. Tijekom korona krize HDS ZAMP zaprimio je prijave čak 2292 nove pjesme, što predstavlja rast od 45% u odnosu na isti period prošle godine. Mnoge od tih pjesama nastavit će svoje putovanje iz radnih soba do radijskih i televizijskih postaja, a ova prezentacija služi da to putovanje bude što ugodnije i lagodnije, za pjesme i njihove autore - ističe Milan Majerović-Stilinović, savjetnik za komunikacije HDS ZAMP-a.


Imate li i sami pitanja o svojim autorskim pravima, sustavu kolektivne zaštite glazbe i radu HDS ZAMP-a, pošaljite ih na press@hds.hr. Odgovore na njih dati će u sljedećim izdanjima prezentacije koja je među njihovim članovima već izazvala značajan interes.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni