Vije-sti

Njemačka black metal senzacija Groza stiže u Močvaru

Njemačka black metal senzacija Groza stiže u Močvaru

Bavarski blackeri Groza vraćaju se u Hrvatsku isporučiti svoju dozu tmine i nihilizma, a prije njih će nastupiti grčki black metal bend Isolert.

Mjesto svečanog okupljanja je Močvara, a datum za označiti u kalendaru je 3.12. (subota). Ulaznice po pretprodajnoj od 100 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, na dan će koštati 120 kuna.

Groza je nastala 2016. u bavarskom gradiću Mühldorf am Innu kao solo projekt. Bolji poznavatelji black metal prilika i svijeta odmah će povezati ovo ime s Mglinim prvim studijskim albumom iz 2008., a osnivač P.G. ne krije veliki utjecaj ovih Poljaka na njegov glazbeni izričaj. Nakon dvije godine P.G. je okupio bend oko sebe i ubrzo nakon toga je svjetlo dana ugledao njihov album prvijenac “Unified in Void” kojeg je izdao AOP Records. Tri godine kasnije za istu izdavačku kuću izdaju album “The Redemptive End” koji će i promovirati ovom prilikom u Močvari. Ljubitelji bendova kao što su već spomenuta Mgla, Uada ili Gearea, sigurno će simpatizirati i ove Nijemce koji polako, ali sigurno grade svoje ime u svijetu black metala.

Članovi benda su P.G. na vokalu i gitari, kao i njegov kolega U.A., M.S. je na basu, dok za bubnjevima udara T.H.Z.

Isolert je grčki black metal bend nastao u Volosu ljeta Gospodnjeg 2015. Za sebe kažu da su više skandinavska nego grčkog škola black metala, a suptilnija i nježnija black metal uha će sigurno prepoznati utjecaj Dissectiona, Gorgorotha ili Tribulationa. Svoj prvi demo "Isolated Soul" izdali su 2015., nakon kojeg su se zaredali album "No Hope, No Light... Only Death" (2016.), EP "Isolert" (2017)., split sa zemljacima iz benda Insanity Cult "Towards the Great Dissolution" (2017.), suradnju na 20-minutnoj kompoziciji s Human Serpentom "Everything Dies". Nisku njihovih izdanja dovršava album iz 2020. "World in Ruins" koji će promovirati ovom prilikom u Močvari. Članovi benda su Nick S. (bubanj, vokal), Panagiotis T. (vokal), Apostolos G. (bas) i George S. (gitara).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni