Vije-sti

Muzički biennale Zagreb dobio priznanje na dodjeli prestižnih europskih nagrada!

Muzički biennale Zagreb dobio priznanje na dodjeli prestižnih europskih nagrada!

Europska udruga festivala (EFA) i Međunarodni EFFE žiri predvođen Sir Jonathanom Millsom u srijedu 26. rujna su u Bruxellesu pohvalili 24 laureata koja su se natjecala za EFFE nagradu 2019-2020, među kojima je bio i Muzički biennale Zagreb! Hrvatsku je u Bruxellesu predstavljao član programskog odbora, Davor Hrvoj, koji je u ime MBZ-a primio priznanje.

Čak 200 direktora festivala, umjetnika, izvođača i predstavnika gradova okupilo se u BOZAR-u, Centru umjetnosti u Bruxellesu kako bi proslavili umjetnost i umjetnike te ulogu koji festivali igraju da bi omogućili svima njima nastupe i dolazak do publike. Europski povjerenik za kulturu, Tibor Navracsics, na dodjeli nagrada je istaknuo kako tijekom čitavog svog mandata podržava festivale, a pozvao je sve da nastave raditi zajedno.

Jan Briers, predsjednik EFA-e, istaknuo je kako je trenutačno u njihovoj mreži čak 2000 festivala ukupno, a dodao je da se veseli što će taj savez u budućnosti još više rasti.

Međunarodni festival suvremene glazbe 30. muzički biennale Zagreb održao se u travnju ove godine. Ovogodišnji Muzički biennale Zagreb predstavio je široku paletu suvremenih glazbenih zbivanja kroz gotovo 50 programa, uz brojne goste skladatelje iz inozemstva i nova djela hrvatskih skladateljica i skladatelja.

Nastupilo je preko 400 domaćih i stranih izvođača koji su predstavili najbolje od domaćeg i svjetskog suvremenog glazbenog stvaralaštva. Sljedeći Muzički biennale Zagreb održat će se u travnju 2021. godine.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni