Vije-sti

Frenkie iznenadio fanove i objavio novu pjesmu „Oktobar“

Frenkie iznenadio fanove i objavio novu pjesmu „Oktobar“

Veliko iznenađenje svim je pratiteljima večeras priredio Frenkie. Bez prethodne najave objavio je novu pjesmu i video spot pod imenom „Oktobar“.

Pjesma „Oktobar“ jako podsjeća na neke starija Frenkijeva djela, s početka karijere, kada je bio sinonim za društvenu angažiranost u pjesmama. Jedna od pjesama, koju Frenkie u „Oktobru“ i spominje, i na koju nova pjesma podsjeća je „Hajmo ih rušiti“. „Od Hajmo ih rušit petnaest godina je prošlo,  još uvijek autoput nije gotov... - dio su snažnog Frenkijevog teksta.

 Osjetio sam potrebu da se vratim svojim osnovama i napišem tekst onako kako sam ga pisao u početku svoje karijere, a to je direktno, otvoreno i bez kompromisa. Cijela ova godina je kaotična i svima nam se nakupilo puno frustracija i moramo to na neki način izbaciti iz sebe. Bez obzira na sve, ja mislim da će uskoro krenuti na bolje, a jedna od naznaka za tu promjenu su i izbori u Americi. Kako to inače biva, ono što se desi u Americi odrazi se i na ostatak svijeta i bude okidač za val promjena. Svjestan sam da se stvari kod nas sporo minjenjaju, ali ako smo išta iz povijesti naučili to je da se promjene ne mogu zaustaviti - izjavio je Frenkie.

Snimanje video spota podržao Institut za razvoj mladih Kult. Zadovoljstvo je bilo surađivati s Frenkijem, koji unatoč velikoj popularnosti koju uživa, nije zaboravio na važnost društvenog angažmana i aktivizma. Upravo je aktivizam naša poveznica i naša zajednička poruka svim građankama i građanima u BiH da izađu na izbore i da biraju, jer mi smo uvjereni da  #možeidrugacije - izjavili su iz Instituta za razvoj mladih KULT.

Video spot potpisuje Adnan Avdić i njegova Nine studio ekipa iz Tuzle, beat za „Oktobar“ radio je nedavno preminuli Kolateral, a miks i mastering potpisuje Indigo.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni