Vije-sti

ESC Life uz goste na Good Vibrationsu + osvoji upad

ESC Life uz goste na Good Vibrationsu + osvoji upad

Dostava zvuka i Good Vibrations opet surađuju - ESC Life u srijedu, 25.11. promovira vinilnu verziju "Access All Areas" uz austrijske goste "Remedy" i zagrebačke (the) Better Girls, dok će večer otvoriti Mark Mrakovčić.

Prošle jeseni, zagrebački indie rock / pop punk kvartet, ESC Life  je odradio turneju po jugoistočnoj Europi kao prateći bend i predgrupa legendarnom glazbeniku Grantu Hartu (Husker du, Nova Mob), a ove su se godine odlučili sami otisnuti na 12-dnevnu europsku turneju, u sklopu koje će svirati u Sloveniji, Češkoj, Njemačkoj i Austriji. Koncert povratka, tj. dobrodošlice s prijateljima/gostima iz Remedy, (the) Better Girls i Mark Mrakovčić  je ujedno i proslava vinilne verzije hvaljenog prvijenca "Access All Areas”. Album je dostupan u digitalnom formatu na bandcamp stranici benda te na vinilu u izdanju nezavisne etikete PDV Records, a bit će dostupan i na samom koncertu.

Remedy je bend iz Graza/Beča nastao 2011. godine. Prvi full length album objavili su krajem 2014. godine na vinilu (Schall und Rauch Platten) i kaseti (Lesserlife Records). Zvuk Remedyja evolvira u mješavinu  noisey grungea i 90's indie rock, zadržavajući pritom punk stav i DIY filozofiju s vidljivim utjecajima bendova poput Dinosaur Jr., Pixies itd. Bend je do sada odsvirao gotovo 100 koncerata uključujući već nekoliko srednjoeuropskih turneja.

(The) Better Girls su inkarnacija zagrebačkog tria (The) Lesser Men. Ove će jeseni, povodom dvadesete obljetnice neuništive diskografske kuće  My Room Records, objaviti istoimeni kaver EP na kojem, u svojevrsnom androfeminističkom peep-showu, pokušavaju pojednostaviti kompleksnost klimaksa ženske vokalne neovisne muzike. Kao posebni gosti, u kratkom će i jedinstvenom nastupu, uz poneko iznenađenje predstaviti spomenuto izdanje, fizički dostupno ekskluzivno na koncertu.

Mark Mrakovčić je projekt koji je prvotno nastao tako da su Ivan Vondraček (klavir) i Mark Mrakovčić počeli svirati neke stvari koje je Mark napravio dok je bio u svom bivšem bendu Scroll. Kasnije im se pridružio Markov brat Toni Mrakovčić na bubnju tako da su pjesme koje su prvotno bile akustične i lagane poprimile bendovski zvuk koji se stilski proteže od laganog folka do evil popa.

Nakon bendova tulumom do kraja večeri dirigira DJ Kneža. Upad je 25kn, a početak u 20:30h.

Osvoji upad na Good Vibrations
Dijelimo 2x1 upad za ovo izdanje Good Vibrationsa. Da bi ste sudjelovali u nagradnoj igri morate odvojiti dvije minute svog vremena i napraviti sljedeće:  "Lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko već niste, i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "GV esc life", uz svoje puno ime i prezime, te podjeliti ovaj članak na svome facebook zidu - jednostavno. 
Nagradna traje do srijede, 25.11., do 12 sati, nakon čega ćemo nasumce odabrati dvoje pobjednika te ih obavijestiti naknadno.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni