Vije-sti

Sergio Lounge & Ensh 12. svibnja u Klubu

Sergio Lounge & Ensh 12. svibnja u Klubu

Sergio Lounge, dvadesetčetvorogodišnji tastaraturista iz Beograda nastupit će u zagrebačkom klubu Klub. 12. svibnja, a osim njega publika će imati priliku poslušati i Ensh, solo pop-art projekt Milenka Vujoševića. Ulaznice već možete nabaviti u pretprodaji.

Sergio Lounge ljubav prema glazbi gaji još od malih nogu. Prije nego što se pronašao u svom žanru, svirao je u raznim sastavima gitaru, bas gitaru, flautu, kontrabas. Žanr koji je prihvatio na kraju najbolje pristaje njegovom imenu – lounge muzika, sa primjesama disca, italo-disca, šlagera i eksperimentalne glazbe.

Ljubav prema njegovom instrumentu, tipkovnici, javila se prije par godina. Originalno je želio naučiti svirati klavijaturu, ali nije uspjeo pronaći odgovarajući model koji će savršeno pristajati njegovoj jedinstvenoj osobnosti. U naletu inspiracije, vješa svoju šarenu tastaturu oko vrata i započinje koncertnu aktivnost. Suprotno ustaljenom mišljenju, Sergio nikada nije svirao pisaću mašinu. Izlet u te vode ostavlja za svoj unplugged koncert 2018. godine.

Ensh je solo pop-art projekt Milenka Vujoševića, pjevača i producenta iz Toronta. Kroz kombinaciju samplova, sintisajzera i vokalnih loopova, Milenko izražava vlastiti stil koji se može opisati kao elektro i indie pop. Njegov zvuk se može usporediti s nekim od najvećih inovatora na svjetskoj elektronskoj sceni poput Björk, The Knife i iamamiwhoami. U nekim trenucima glazba je samo tihi puls, a u drugim sirovo-energična, a cijeli doživljaj u cjelinu povezuje njegov emotivan i strastven vokal. 2014. godine je izdao EP "Belgrade" i singl "Robin Hood", a početkom 2015. singl "Ćuti" što je njegovo premijerno izdanje na srpskom jeziku.

Ususret najnovijem albumu, na kojem vrijedno radi, nižu se singlovi poput obrade "Krokodili dolaze" (malog omaža Eletkričnom orgazmu), preko uspješne saradnje s lokalnim producentom Memetom na singlu "Gender Bending", do najnovijeg singla "Krtice" koji daškom rok zvuka unosi novu vrednost u već prepoznatljivi stil.

Ensh je atrakcija koju je potrebno ne samo zvučno već i vizualno doživjeti, kako kroz oštre i esperimentalne spotove tako i kroz energijom nabijeni live nastup. U svojoj karijeri Ensh je svirao festivale poput Beer Gardena u Beogradu, Canadian Music Week-a u Torontu, Electric Picnic festivala u Irskoj i Exit-a. Ovog proljeća ponovo kreće na put s pionirom elektro zvuka, Sergio Loungeom, gdje će diljem regije predstavljati svoj novi single.

Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti za 20 kn, odnosno 30 kn na dan koncerta.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
www.entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni