Vije-sti

Elemental na Interliberu predstavljaju biografiju

Elemental na Interliberu predstavljaju biografiju "Sve, samo ne romantika"

Shot je živio kod bolnice u Vinogradskoj, jednu stanicu dalje od dvije godine mlađe Mirele Priselac, koja je stanovala na Britanskom trgu. Zato ga je često viđala u tramvaju, znala je tko je.

Kad diskretna taktika ne pali, treba pristupiti agresivnije. Za to se ukazala prilika kad je ugledala Shota i MistaHorna kako sjede na terasi na Trgu, ispod Gavrilovićevog dućana. Terasa nije radila, ali oni su ipak sjedili. „Samo sam mu prišla i rekla: Bok, ti si Shot iz Young Lordza? On je dotad s Gjergjom pričao normalnim glasom, a kad se okrenuo prema meni, produbio je glas: Je, ja sam Shot iz Young Lordza. Koji frajer!”


Nastavak saznajte uskoro!
 

Kako smo najavili, Elemental izdaje biografiju.
Knjiga biografskog sadržaja nosi naziv „Sve, sam ne romantika“ a autor je Marko Podrug, šibenski novinar koji je svojim radom obilježio desetak novinskih redakcija, rođen u Splitu, diplomirao na FPZ-u u Zagrebu.

Kako riječ biografija ima pomalo enciklopedijski prizvuk, možda je najbolje reći kako je ovo roman napisan uz iskrene razgovore s ljudima koji su kroz 20 godina doticali i stvarali bend, ali i bend njih.

Predstavljanje biografije održat će se 14. studenog od 18h na glavnoj pozornici Interlibera u paviljonu 6, gdje će Elemental odsvirati i par pjesama, nakon čega se druženje seli na štandu glazbene knjižare Rockmark gdje će bend potpisivati primjerke knjige.
Na predstavljanju biografije govorit će Mirela Priselac Remi, Luka Tralić Shot i autor Marko Podrug dok će moderator biti urednik, Kruno Lokotar.

Priča o Elementalu je priča o ljudima, prijateljstvima, ljubavima, rastancima, svađama, pomirenjima i, dakako, o uspjehu. I to o onom zdravom uspjehu, uspjehu do kojega se došlo talentom, ali i udarničkim radom i vizijom od koje članovi benda ne odustaju ni danas. Zbog svega toga, biografija Elementala napisana je poput romana, sa svim svojim dramaturškim elementima. Na moju sreću, bivši i sadašnji članovi benda nisu imali problema s ironijskim odmacima, prijateljskim kritikama i šalama na njihov račun, stoga je ovu knjigu zapravo bilo zabavno stvarati. Nadam se da će je biti zabavno i čitati. - komentira Marko Podrug, autor knjige

U 256 stranica knjige glavna nit vodilja bila je opisati stvari kakve su doista bile, a ne bajke o uspjehu.
Iako, nakon čitanja, i nakon što postane jasno kroz što je sve Elemental prolazio u 20 godina trajanja, koliko je puta bio blizu raspadanja, ovo, na kraju i je, priča o uspjehu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni