Vije-sti

Dosh Lee feat. K3P - Bijeli Zeko videospot

Dosh Lee feat. K3P - Bijeli Zeko videospot

Samouki zagrebački butchrowing sastav Dosh Lee te Tomfa i Demirel iz benda Kawasaki 3P snimili su videospot za zajedničku kompoziciju "Bijeli zeko". Spot je snimljen u sanatoriju Brestovac, bivšoj plućnoj bolnici na zagrebačkoj Medvednici gdje, prema legendi, još uvijek nemirno luta duh zagrebačke ljepotice i glumice Ljerke pl. Šram (1874–1913).

Ovoga puta duh nije viđen, no za vrijeme snimanja je primjećena neobična životinja - misteriozna mješavina zeca i čovjeka, koja je bezbrižno skakutala i pasla travu na oduševljenje svih prisutnih. Je li riječ o novoj, autohtonoj vrsti, svojevrsnoj zagrebačkoj verziji Jetija,  možete prosuditi  i sami jer je neobična životinja vrlo rado pozirala s članovima benda i aktivno sudjelovala u samom snimanju videospota. Za režiju, snimku i montažu je zaslužan mladi, perspektivni i vrlo produktivni redatelj Dinko Pasini.

Singl "Bijeli zeko" na prvi pogled djeluje kao zakašnjeli, no ustvari  se radi o preuranjenom uskršnjem singlu, čiji je osnovni cilj potaknuti javnost da na vrijeme počne misliti na Uskrs, najvažniji i najveći katolički blagdan. Pjesma progovara o istinskoj međuljudskoj ljubavi te odnosu čovjeka prema životinjama, a posvećena je liječenim tabletomanima te zastupnicama i zastupnicima hrvatskog sabora, koji naporno rade da dovedu našu državu na pravi put.

"Bijelog zeku" je snimao i miksao Antonino Šimić u "Greenwood studiju", za mastering su zaslužni Tomislav Hleb i Oleg Colnago, dizajn naslovnice je djelo Gordane Periškić, a autori glazbe, teksta i aranžmana žele ostati anonimni.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni