Vije-sti

Crnogorski hip hip duo Who See prvi put u Zagrebu

Crnogorski hip hip duo Who See prvi put u Zagrebu

[caption id="attachment_3428" align="aligncenter" width="547"]Who See (promo) Who See (promo)[/caption]

Crnogorski hip hop duo Who See nastupit će po prvi put u Zagrebu u petak, 12. rujna u Tvornici kulture i pritom predstaviti svoj novi album Nemam ti kad.

Trebala su čak tri izdanja da Who See konačno dođu do Zagreba, a njihovo prvo gostovanje pogurat će veliki hype koji ih prati posljednje vrijeme kao i sjajna ekipa koja će im se prodružiti na stageu – Kandžija, Bvana, Krešo Bengalka i Žuvi.

Duo kojeg sačinjavaju Dedduh i Noyz nastao je prije deset godina na liniji Herceg Novi – Kotor. Prvi album, Sviranje kupcu, objavili su 2007. i ulovili interes regionalne hip hop scene. Veću pažnju publike i medija dobivaju drugim izdanjem, Krš I drača iz 2012. na kojem su se našli veliki hitovi “Reggaeton Montenegro” i “Nije preša”, a koji su bendu donijeli nagradu za MTV Best Adria Act. Prava diverzija izvedena je godinu kasnije kad je grupa s pjesmom “Igranka” bila crnogorski predstavnik na Euroviziji. Sve to skupa pripremalo je teren za eksploziju nastalu nedavnom objavom trećeg albuma Nemam ti kad.

Nemam ti kad sadrži 14 pjesama od kojih je kao prvi singl predstavljena “Dinamida”, a kao drugi upravo naslovna “Nemam ti kad” u kojoj se bendu pridružila rap legenda Sean Price. Od ostalih gostiju na albumu se pojavljuju Kendi, Random, Baby Dooks, Maat Bandy i Kid Rađa.

"Kad smo počinjali raditi rap prije 15 godina, sve je krenulo iz zabave i igre, ne znajući da će cijela priča da se nastavi do današnjeg dana. Kao i tada, i danas sve to smatramo igrom i ne prestajemo eksperimentirati i tražiti taj naš zvuk. Ipak, može se čuti da je ovaj album i produkcijski, a i tekstovima i temama ozbiljniji od predhodna dva, jer ti nemamo kad ko nekad” – kazao je Noyz povodom izlaska novog albuma.

Uz Who See pozornicu Tvornice kulture okupirat će dva popularna hip-hopera iz Hrvatske i Srbije - osječki Kandžija i beogradski Bvana Herbalajzer – udružena pod nazivom Bvandžija koji će predstaviti zajednički album "Dvojezična ploča". Jug Hrvatske predstavljaju Krešo Bengalka i Žuvi, dva splitska MC-a već dobro poznata sceni i ulici koji su nedavno izbacili debitantski album “Brokva” dostupan kao besplatni download.

  AFTER PARTY Nakon koncerta party nastavlja na dva floora uz čak 6 klupskih programa Tvornice I Kluba.   Veliki pogon / hip hop, lažni rap, bass, d'n'b: Loc Dogg / In Da Klub – info: http://bit.ly/indaklub Independent / Whateverest – info: http://bit.ly/whatEVERest Danny Bwoy / Cosmic Vibes VJ Oberan / Cosmic Vibes   Mali pogon / indie rock, synth, electropop, oldskool, R'n'B: Matzee&Sin / Dobra Šema info: http://bit.ly/dobrašema Nifty Nina / Joyride info: http://bit.ly/indie_u_klubu Hlad / Take Me Out info: http://bit.ly/indiemaraton  
Ulaznice u pretprodaji iznose 45kn, dok će na dan koncerta iznositi 60kn. Ulaz na after je od 01h, a cijena je 25kn.   Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1 Aquarius CD shop, Varšavska 13 Dirty Old Shop, Tratinska 18 sustav Entrio.hr
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni