Vije-sti

Bitipatibi predstavlja svoje dugoočekivano drugo izdanje

Bitipatibi predstavlja svoje dugoočekivano drugo izdanje

Nakon četiri godine dobili smo nastavak priče koja nas je osvojila na prvo slušanje i uvukla u svoj sneni svijet. Bitipatibi, beogradski dragulj, s albumom "Lešnici divlji 2" nastavlja putovanje koje je započeo s albumom prvijencem "Lešnici divlji" objavljenim 2013. godine. Bitipatibi je ovdje da nas ponovo očara i povede put neotkrivenih svijetova.

Hipnotički glas Une Gašić, veže nas uz stihove koji nošeni igrom gitara i sintesajzera u shoegaze manirama na slušatelja prenose istinske emocije. Uz Unu i Bitipatibi sanja se, putuje i otkriva nove svijetove u kojima zaboravljamo na brige, odbacujemo nervozu i prepuštamo se svemu onome što nam pružaju. Album "Lešnici divlji 2" sanjivim melodijama izlazi na kraj sa stvarnosti koja nas okružuje, a Bitipatibi i svojim drugim albumom nastavlja nesebično u svijet odašiljati svoju verziju dream pop glazbe.

Album je snimao, miksao i producirao Goran Crevar, trenutno najzaposleniji beogradski tonski inženjer, mastering je odradio iskusan inženjer Carl Saff iz Chicaga, dok naslovnicu albuma kao i crteže uz tekst svake od pjesama potpisuje Miloš ''Bakaši'' Bakalović.

Bitipatibi nam svakim novim koncertom otkriva sve više, a zagrebačkoj će publici predstaviti svoj novi studijski album "Lešnici divlji 2" u klubu Močvara u četvrtak 25. 5. 2017. s početkom u 20 sati.

Trenutnu postavu benda uz Unu Gašić čine Dragan Mihajlović na bas gitari, Vladimir Marković na gitari i Ernest Džananović na bubnjevima. Vladimir Marković, jedan od dvojice osnivača kultnog beogradskog art-rock benda Presing koji će se na koncertu u Močvari pridružiti bendu Bitipatibi i time prvi put predstaviti zagrebačkoj publici.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni