Vije-sti

Antitodor predvodnik vesele pank karavane u Zaboku

Antitodor predvodnik vesele pank karavane u Zaboku

Pulski pankeri Antitodor će organizaciji ZCUK Regenerator u petak, 30. rujna zasvirati u Zaboku. Tom prilikom će obilježiti 20 godina postojanja, a društvo na stageu pravit će im zagrebački bend Gajba te Riječani Š.T.B.K. Početak je u 21 sat, mjesto je Regenerator, cijena ulaznice 20 kuna.

Grupa Antitodor osnovana je 25. svibnja 1996. godine. Osnivači grupe su pjevač Zoran Todorović - Todor, bubnjar Aleksandar Bijažić i basist Kristian Bijažić - Pitzek. Iako je ovaj trojac u samom začetku namjeravao osnovati bend koji bi izvodio isključivo obrade punk pjesama, Todor je već na prvu probu donio neke svoje autorske pjesme. Kao glavni skladatelj i tekstopisac, Todor je nastavio sa stvaranjem repertoara Antitodora. Uskoro grupa snima svoj album prvijenac “Gubitnik”, koji je objavljen 1999.
2004. godine u vlastitom izdanju objavila drugi album “Ne bojim se” s 11 pjesama. 

Što se tiče aktualnog albuma "Dobrodošli u Hrvatsku",  on sadrži 8 autorskih pjesama i jednu obradu, a najavio ga je single "Kapitalistička". Bubnjevi su snimljeni u studiju "Grobnica" kod Gorana "Juleta" Jularića koji je napravio i mastering, ostatak je snimljen samostalno pod producentskom palicom gitarista Dina Krivičića. Album je snimljen u postavi Zoran Todorović "Todor" na vokalu, Dino Krivičić - gitara/vokal, Ivan Jović - gitara/vokal, Dorian Matošević - bass/vokal i Andrija Tomić - bubnjevi. Trenutna postava je ista osim što je na bubnjevima opet Kristijan Bijažić "Pitzek".

Š.T.B.K. nastali su 2008. kao skupina frendova željnih svirke odnosno provođenje vikenda na račun džabe cuge koju bi dobili kao bend. Nakon što su snimili tzv. "prvijenac" 2009. iz benda izlazi originalni bubnjar i pridružuje se sadašnji, Silvo. Bend je dosta aktivan sa svirkama, između ostalog i po  Sloveniji.  2011. snimaju prvi album pod nazivom "Žrtve realnosti u produkciji Lazy Lazo i u izdanju "Listen Loudest Recordsa“. Početkom 2016. godine izdaju drugi studijski album u istoj produkciji i izdavaštvu pod nazivom "Sve što je kratko lijepo traje". Nakon izlaska albuma iz benda izlazi i vokal i bend nastavlja kao trio.

Gajba je zagrebački Oi!/HC bend nastao 2012. godine, a čine ga: Mali – vokali, Benki – gitara, Golubicek – gitara,Levis – bass i Leon- bubnjevi.  Kao svoje uzore navode „Vinko i piva“ što dosta dobro opisuje i njihov glazbeni izričaj, a poznati su po vrlo interesantnim live nastupima.

Za one koji iz Zagreba žele doći vlakom valja natuknuti da su redovite linije prema Zaboku u 18:23, 19:31 i 21:10, a prema Zagrebu povratno u 04:23, 05:10 i 06:07. Cijena povratne karte je 43,40 kuna.

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni