Vije-sti

Bernays Propaganda, Diyala i Antitodor na RockLive festivalu

Bernays Propaganda, Diyala i Antitodor na RockLive festivalu

Šesti RockLive Festival nakon Elementala i Los Fastidios, objavio je nove izvođače koji će nastupiti na jezeru Šoderica pored Koprivnice od 11. do 13. kolovoza.

Na RockLive iz Makedonije dolazi jedan od najpopularnijih tamošnjih bendova, Bernays Propaganda, za d'n'b/hip-hop zvuk pobrinut će se Diyala & Dj Yesh, dok će punk publiku razveseliti vijest kako na RockLive 6 dolaze i legendarni Antitodor.

Grupa Antitodor je nastala 1996., a osnivači su pjevač Zoran Todorović - Todor, bubnjar Aleksandar Bijažić i basist Kristian Bijažić - Picek. Odmah po osnutku, grupa je snimila dva demo izdanja na kojima su se našle pjesme "Anarhija u mome gradu""Gubitnik""Više ne trebam te" i "Patike".

Makedonski plesni post-punkeri Bernays Propaganda, koji su inspiraciju za svoje ime našli kod oca PR-a Edwarda L. Bernaysa, u ovom proljetnom periodu pjevaju o politici jer su svoj najsviježiji album "Politika", objavili 14. ožujka 2016. za slovensku nezavisnu izdavačku kuću Moonlee Records.

Naša najbolja underground MC/vokalistica Diyala upravo je u fazi snimanja pjesama za svoj novi album koji će izaći na jesen, a u međuvremenu je odlučila snimiti i mali live drum’n’bass freestyle session u pratnji DJ Yesha (#CASA, CTF!Cro, Yammat FM) s kojim i inače nastupa. U Koprivnicu donose dašak eksperimentalnog hip-hopa.

U prodaji su i ulaznice za ovogodišnji RockLive Festival.

Ulaznice možete kupiti isključivo putem sustava Entrio, online na www.entrio.hr ili putem Entrio prodajnih mjesta. Cijena festivalske ulaznice do 30.6. iznosi 65kn, dok će cijena od 1.7. biti 80kn.

Cijena festivalske ulaznice na dan održavanja iznosit će 100kn, dok će cijene dnevnih ulaznica biti poznate naknadno.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni