Vije-sti

Alejuandro Buendija predstavio novi solo album

Alejuandro Buendija predstavio novi solo album "Škrinja"

Jedan od najboljih hrvatskih kantautora i britki društveni kroničar Saša Antić kao Alejuandro Buendija javnosti predstavlja svoj novi solo album "Škrinja".

Simbolički rečeno, njegova glazbena škrinja donosi pravo blago odličnih singlova koji oduševljavaju društveno aktualnim tekstovima, duhovitim asocijacijama te nadrealnim rješenjima (poput "plovidbe na leđima kornjače") izlaska iz stresom prožete svakodnevice jednog društva koje je u vječnom pokušaju da se stabilizira i izvuče iz društveno-ekonomskih problema. Na albumu društvena problematika se tematizira kroz vrhunsku liriku i puno crnog humora, a riječ je o pjesmama koje su nastale u posljednjih pet godina.

Album “Škrinja” finaliziran je za vrijeme pandemijske karantene. Od trinaest pjesama na albumu, javnost je već upoznata sa singlovima "Kornjača" i "Čepić" koji je u live formi s koncerta u Tvornici. Škrinja je nastala jednostavno. Htio sam realizirati neke muzičke ideje u stilovima u koje nisam dosad ulazio i zadovoljan sam kako je to ispalo. Također na par pjesama sam više nego inače radio na interpretaciji i gađao pravu nijansu emocije. - naglašava Saša Antić.

U sklopu live stream predstavljanja albuma na Dallasovim Facebook i YouTube stranicama, premijerno je u petak 20. studenog predstavljen i spot za pjesmu "Gang Bang 2020" u režiji Dragana Đokića i produkciji Studija Baranda. Spot je sniman na ulicama Splita i prati tužnu sudbinu člana nekad vrlo popularnog glazbenog sastava koji se, pritisnut okolnostima u okrutnom svijetu glazbene industrije, nepromišljeno upušta u kriminalne radnje. Pogađate, riječ je o Saši iliti Alejuandru koji se na ulicama Splita upušta u nadrealne, zakonom kažnjive radnje. Sve to naravno u svrhu dočaravanja svoje umjetničke vizije.

 

Autor naslovne fotografije: Mile Modić

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni