Vije-sti

Çhâñt Élečtrónïqùe ponovo u Močvari

Çhâñt Élečtrónïqùe ponovo u Močvari

Elektro-etno kolektiv Çhâñt Élečtrónïqùe se vraća u Močvaru. Nakon što je ova grupa sastavljena od glazbenika iz različitih krajeva svijeta održala koncert za pamćenje u srpnju 2021. godine, sada se vraćaju s novim materijalom i novom energijom.

Prije dvije godine su rasprodali klub, doduše u pandemijskim uvjetima s manjim kapacitetom, ali tadašnje zanimanje publike i sjajan feedback obećavaju još jedan odličan koncert.

Çhâñt Élečtrónïqùe čine glazbenice i glazbenici iz Irske, Francuske, Portugala i Hrvatske, a ‘domaće boje’ brane dobro nam poznati Nenad Kovačić i Dunja Bahtijarević koje poznajemo iz mnoštva sjajnih bendova (AfionDunjalukMimika OrchestraAntenat…). Uz njih su članovi benda Teresa Campos iz Portugala, Louise CalzadaNils PeschanskiRaphael Hardy iz Francuske te Darragh Quinn iz Irske. Oni su se upoznali na raznim radionicama tradicijske glazbe, a nakon što su shvatili da ih sve veže ideja dodavanja nečeg ‘novog’ nečem ‘starome’, odlučili su ideju prenijeti u djelo.Glazba koju Çhâñt Élečtrónïqùe izvodi povezuje vokalne tradicije Argentine, Portugala, Hrvatske i Bosne i Hercegovine te glazbenu produkciju koju potpisuju francuski, irski i hrvatski producenti. Projekt se može opisati kao kontemplacija starih tradicija polifonije povezana s modernom elektronskom glazbom u neočekivano iskustvo koje će oduševiti svakog slušatelja. Njihov prvi album, objavljen 2020., je odmah po izlasku zaintrigirao svjetsku world music javnost, pjesme s njega su emitirane na brojnim svjetskim radijskim stanicama uključujući i BBC, gdje ih je ‘vrtio’ i legendarni DJ Gilles Peterson, a recenzije i drugi tekstovi o çhâñt élečtrónïqùe objavljeni su, između ostalog, u Songlinesu i Quietusu.

Çhâñt Élečtrónïqùe se vraćaju u Močvaru kako bi najavili novi album koji je u završnoj fazi produkcije, a nedavno je objavljen i film snimljen u listopadu 2021. na turneji i rezidenciji u Portugalu.

Utorak, 29.8.2023.
vrata 20h, koncert 21h

Upad u pretprodaji: 10 €
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 12 €
Ulaznice: mochvara.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni