Vije-sti

Saša Paljenkaš objavio

Saša Paljenkaš objavio "slučajni" album "Looped"

Od preostalog materijala jednog nerealiziranog projekta, Saša Paljenkaš nastao je Sašin novi album "Looped"

Saša Paljenkaš zadnjih pet godina radi kao samostalni autor i kao takav je objavio tri albuma: "Strasci", "B4BИLON" i "Metropolis". Četvrto po redu izdanje, album "Looped", nastao je kao produkt njegovog sporednog projekta. U zadnjih je pet godina kao solist (ili u pratnji benda) održao šezdesetak nastupa i koncerata u Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj, Slovačkoj i Rumunjskoj.

Pjesme su snimane tijekom 2014. i 2015., a mastering im je napravljen 2016. Autor svih pjesama i svirač svih instrumenata je Saša Paljenkaš. Također, ovo je njegov prvi električni album još od "Šljida žita" iz 2008.

"Album "Looped" sastoji se od dvanaest instrumentala snimljenih za jedan moj sporedni projekt koji, nažalost, neće biti realiziran. Ipak, na sreću, ostale su snimke petnaestak pjesama od kojih su dvanaest na "Loopedu", a dva na "Metropolisu", također nedavno objavljenom albumu" poručio je Saša.

"Instrumentali na "Loopedu" su pjesme različitih žanrova: od klasičnog rocka, preko reggaea do nekog totalnog eksperimentala i countryja. Eksperimentiralo se s različitim gitarističkim efektima i magnetima. Budući da su u cijelom projektu pjesme trebale biti samo neka vrsta podloge, rezultat su bile na neki način loopirane pjesme, odnosno okretanje nekoliko melodija u krug. Neke od pjesama su rađene i kao neka vrsta tributea: "At the Gates" (Dimebag Darrell), "AC" (AC/DC), a s obzirom da sam ljubitelj vintage sci-fi filmova, "Aliens are Coming" i "Aliens Attack" su rađene u tom nekom smjeru.", nastavio je.

Saša sam sklada, piše tekstove, radi aranžmane i snima svoje materijale. Svu glazbu (ne računajući "Looped") radi na akustičnoj gitari. Tekstove uglavnom piše na istočnoslovačkom dijalektu koji je u Hrvatskoj i Srbiji poznat i kao rusinski jezik. Međutim, albumi  "B4BИLON" i "Metropolis" su trojezični.

Osim glazbom, Saša se bavi raznim drugim kreativnim aktivnostima iz područja kulture u kojima je aktivan već skoro trideset godina.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni