Specijal

Top 8: književnih izdanja na štandu Rockmarka

Top 8: književnih izdanja na štandu Rockmarka

Novo izdanje Interlibera je pred nama. Ljubitelji glazbe prave će dragulje naći na štandu Rockmarka, a mi smo izdvojili top 8 izdanja kojima biste svakako trebali obogatiti svoju kućnu knjižnicu.

1. Freddie Mercury – Život, smrt i nasljeđe (Mark Langthorne, Matt Richards)

Nova biografija pjevača grupe Queen, jednog od najvećih, najtalentiranijih i najomiljenijih glazbenika svih vremena, Freddieja Mercuryja. Knjiga “Freddie Mercury – život, smrt i nasljeđe” hrvatski je prijevod nove biografije pjevača grupe Queen, jednog od najvećih, najtalentiranijih i najomiljenijih glazbenika svih vremena. Autori Mark Langthorne i Matt Richards na 470 stranica vješto isprepliću dvije priče, jednu o životu Freddieja Mercuryja i drugu o povijesti AIDS-a. Mercuryjevo stremljenje ka glazbenim vrhuncima s grupom Queen, njegovo odrastanje i odgoj te beskonačno traganje za ljubavlju suočavaju s AIDS-om, strašnom bolesti koja je 1980-ih pomela svijet, dok je medicina – unatoč nedovoljnim financijskim sredstvima, društvenoj neupućenosti i homofobiji – tražila načine kako je obuzdati.


2. Elemental – Sve samo ne romantika (Marko Podrug)

Kako riječ biografija ima pomalo enciklopedijski prizvuk, možda je najbolje reći kako je ovo roman napisan uz iskrene razgovore s ljudima koji su kroz 20 godina doticali i stvarali bend, ali i bend njih. Predstavljanje biografije održat će se 14. studenog od 18h na glavnoj pozornici Interlibera u paviljonu 6, gdje će Elemental odsvirati i par pjesama, nakon čega se druženje seli na štandu glazbene knjižare Rockmark gdje će bend potpisivati primjerke knjige. U 256 stranica knjige glavna nit vodilja bila je opisati stvari kakve su doista bile, a ne bajke o uspjehu.


3. Nick Cave – Mercy On Me (Reinhard Kleist)

Novi biografski strip o Nicku Caveu na hrvatskom jeziku upoznaje vas s likom I djelom ovog velikana na jedinstveni način.


4. Tina Turner: My Love Story (autobiografija)

Kraljica rock’n’rolla, glazbena ikona ove godine slavi šezdeset godina u glazbenoj industriji. U dramatičnoj autobiografiji priča iskrenu priču o životu pod svjetlom reflektora. Osobna povijest koja čitatelja vodi kroz najmračnije sate do najsretnijih trenutaka I sve što se između.


5. Florence Welch: Useless Magic – Lyrics and Poetry

Prva knjiga Florence Welch sastoji se od stihova I poezije iz njenih bilježnica. Čitatelju daje uvid u kreativnih proces nastajanja remek-djela, ali I propitkuje teme koje su na nju ostavile veliki inspirativan trag.


6. Magi – Kao da je bila nekad (Dušan Vestić)

Margita Stefanović – za nekog Magi, za nekog Maga, za nekog Magična, za nekog Glazba, za nekog Magija, za nekog Muza, Misao, Moć, Misija – najtužnija je beogradska umjetnička sudbina. Uz Gorana Ipeta Ivandića, to je jedna od dvije najstrašnije sudbine jugoslavenske i srpske rock kulture. “Magi – Kao da je bila nekad” cjelovita biografija o ‘socijalističkoj princezi’ i femme fatale jugoslavenske rock–scene, klavijaturistici rock sastava EKV, Margiti Stefanović Magi, dobila je i svoje hrvatsko izdanje.


7. Čemu služi ovaj gumb? (Bruce Dickinson, autobiografija)

 “Čemu služi ovaj gumb?” hrvatski je prijevod svjetskog bestsellera “What Does This Button Do?”, autobiografije pjevača Iron Maidena, Brucea Dickinsona. Ovo je ujedno i prva knjiga koja je tematski vezana za Iron Maiden prevedena na hrvatski jezik. Dickinson na svoj jedinstven način, vođen strašću i anarhističkim smislom za humor, otkriva priče o osebujnom odrastanju u Velikoj Britaniji, naglom usponu Maidena, filozofiji mačevanja, govori o iskonskoj ljepoti Boeinga, solo karijeri tijekom koje je posjetio ratno Sarajevo i pobjedi nad rakom kojeg je iz svog života otpravio kao da je nepozvani gost.


8. Beastie Boys Book (Michael Diamond, Adam Horovitz)

Rijetke fotografije, razne ilustracije, recepti Roya Choia, playliste I mnoga slična iznenađenja čekaju vas u masivnoj knjizi o Beastie Boysima!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni