Koncerti

Morcheeba otvorila Zagreb Beer Fest - dobra zabava i ugodno druženje s ekipom

Morcheeba otvorila Zagreb Beer Fest - dobra zabava i ugodno druženje s ekipom

Zanimljiv koncept osvojio je simpatije već na prvom festivalskom izdanju, a kontinuiran rast uz neizostavnu prilagodbu korisničkog iskustva itekako je vidljiv.

Vijest o dolasku velike Morcheebe na Zagreb Beer Fest izazvala je veliko zanimanje već kod same objave, besplatan koncert za zagrebačku publiku velikog inozemnog benda bio je iznimno ugodno festivalsko iznenađenje koje nagovješćuje još uzbudljivija sljedeća izdanja. Očekivano, festivalsko područje je za vrijeme headlinera bilo puno, svi su zaljubljeno gledali u predivnu Sky koja je još jednom impresionirala pojavom.

Album „Blaze Away“ uživo stvara zanimljivu sanjivu atmosferu koja je lagano tekla punih sat i pol kada se energija podigla uz legendarnu Bowievu „Let's Dance“ kako bi završili na očekivan način, s legendarnim hitom „Rome Wasn't Built in a Day“. Teško je procijeniti koliko ih je točno ljudi pratilo, no bend zasigurno nije ostao ravnodušan kada je stao na pozornicu, zasigurno ugodno iznenađen s prizorom koji ga je zatekao.

Prohladnu večer nešto su ranije zagrijali Jonathani puni profesionalnog iskustva stečenog na nedavnoj američkoj turneji. Na trenutke su djelovali zrelije, no kada ih je atmosfera obuzela svjedočili smo trenucima ludila po kojima su poznati. Kratak presjek najboljih hitova iz karijere natjerao je vjerne obožavatelje da se približe pozornici i s velikim zanimanjem prate plesne korake šarmantnog frontmena. Zagreb se uistinu zaželio jednog kvalitetnog, samostalnog koncerta Jonathana, u prostoru kao što je Tvornica kulture, kako bi iskustvo bilo potpuno. Beer Festu su na trenutke pristupili preozbiljno, stoga je doživljaj bio ispod očekivanog, no problem je što je publika navikla na katarzične trenutke od početka do kraja koncerta, stoga je u samom početku letvica već jako visoko postavljena.

Napokon smo otkrili i tko su Pocket Palma. Odgovor je Side Project! Još uvijek nisu spremni za velike pozornice, klub je zasad njihovo prirodno stanište, i to neki manji, intimniji klupski prostor. Fali im užasno puno samopouzdanja na pozornici kako bi slika djelovala iskreno i konkretno, sinoćnji je nastup bio kao neka vrsta zatvorenog karaoke partyja dvaju dobrih prijatelja kojima je neugodno čak i jedno pred drugim nastupati. Prvi singl koji su predstavili kao Pocket palma ima dosta dobar potencijal, no s onakvim nastupom uživo neće daleko dogurati.

Njima potpuna suprotnost, divlje i žestoke, energične i nepredvidljive, uzbudljive i nezamjenjive Punčke su pomele sve pred sobom. Iskrenost pristupa uz neizmjerno proživljavanje svake odsvirane note uz neopisivo zanimljive emotivne trenutke kada bijes i agresija bivaju ispravno kanalizirani u spontani vrisak i neobičan skok, publiku ostavlja bez daha. Ovo je bio najbolji mogući oproštaj Punčki od zagrebačke publike. Radi se o jednom od najboljih domaćih bendova s velikim inozemnim potencijalom, velika je šteta što prestaju s radom.

I za sam početak, slovenski instrumentalni Haiku Garden. Lagani uvod izmamio je sunce prvi put nakon dana i dana tmurnog i kišnog vremena.

Zagreb Beer Fest nastavlja se večeras uz Psihomodo pop, Rezerve, Antenat, ROLO i Clone Age.