Specijal

Maja otkriva: Mind Zoo

Maja otkriva: Mind Zoo

Ovih dana svima nam treba žestokog rock'n'rolla, zar ne? Zato će splitski bend Mind Zoo biti i više nego dobar odabir!

Ova ekipa prije nekoliko je dana objavila novu pjesmu "Blind Man's Mirror" koja kao da je ponovno udahnula život sirovom, čvrstom i samouvjerenom domaćem rocku, koji se, ruku na srce, i ne drži baš najbolje posljednjih nekoliko mjeseci, čak i godina. 

 

 

Kvalitetne žestine dobivamo na kapaljku, no Mind Zoo objavom nove stvari napravili su odličan potez, savršeno izbalansiravši komercijalni aspekt s beskompromisnim distorziranim stavom koji naprosto izuva iz cipela. Iskreni i uvjerljivi, vratili su nadu u zanimljivost gitarskih riffova i solaža dok se u dinamičnom vokalu koji relativno brzo i jednostavno mijenja stilove krije najveći potencijal koji će u punom sjaju tek isplivati na površinu u vremenima koja dolaze. 

 

 

Ovaj bend na sceni egzistira već nekoliko godina, osnovani su 2015., a kako sami kažu, odgojeni na grungeu i garage rocku. No, njihov je zvuk ipak nešto moderniji i kompleksniji od fuzije samo ta dva žanra - radi se o zanimljivom modernom rocku s blagim daškom metala kojeg su definirali 2017. na debitantskom EP izdanju “Temple Of The Heart”. Izvrstan početak koji je dao naslutiti kako se ovdje radi o izvrsnom projektu, s puno potencijala, koji se sada u potpunosti ostvario u pjesmi “Blind Man’s Mirror”, kada je u igru ušao profesionalan pristup i izvrsna produkcija.

Nadamo se da ćemo ih uskoro moći doživjeti i uživo na pravoj pozornici, a do tada poslušajte i vi novu pjesmu “Blind Man’s Mirror” i EP “Temple of The Heart”, jer, ovo je ono što održava rock’n’roll na životu.

dr.sc. Maja Trstenjak
dr.sc. Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report