Specijal

In memoriam David Bowie (8.1.1947.-10.1.2016.)

In memoriam David Bowie (8.1.1947.-10.1.2016.)

"I always had a repulsive need to be something more than human."
- David Bowie

David Bowie nas je napustio u svojoj 69. godini života.

Umjetnik koji je nesumnjivo inspririrao mnoge, poklonio nam je svoj život i svoju glazbu i samo nas prividno, fizički napustio. Njegova izvanredna glazba, nadahnjujuća i inspirativna, istinski originalna, zauvijek će ostati s nama u našim srcima, a slušat će je i naša djeca i njihova djeca...

Aladdin Sane, Thin White Duke, Space Oddity, berlinska trilogija, Ziggy Stardust, Blackstar… Bowie nije bio malen na ovoj planeti, ispod zvijezda. On je Starman, pao je na Zemlju i pokazao nam što znači živjeti - otkrio nam je kozmičku tajnu kako izgraditi sebe iznova bez obzira tko smo, jesmo li drugačiji, jesmo li muško ili žensko.

Bowie nikada nije bio samo čovjek. Njegov raskošan talent i briljantnost samo su bili materijalizirani u tijelu čovjeka, čovjeka punog ljubavi i punog života kako kažu njegovi najbliži prijatelji.

Hvala ti za izvedbu "Starmana" na Top of the Pops ‘72. Hvala ti što si nas naučio da svatko može biti poseban, barem na jedan dan - hvala za svevremensku "Heroes". Hvala ti za "Low", "The Rise and Fall of Ziggy Stardust" i "Station To Station" albume, remek-djela. Hvala ti za posjet Maksimiru. Nije moguće navesti sve čime si oplemenio naš boravak na ovoj planeti... no kad bi i naveli sve i iznijeli sve detalje o tvom životu, sumnjam da bi znali odgovoriti tko je zapravo bio neponovljivi David Bowie.

Adio Zvjezdani čovječe! Znamo da i dalje pjevaš negdje u svemirskim prostranstvima.

"Planet Earth is blue and there’s nothing we can do…"

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni