Vije-sti

Trent Reznor o Davidu Bowieju:

Trent Reznor o Davidu Bowieju: "Pomogao mi je u mračnim trenutcima"

Glazbenik je Bowieja nazvao prijateljem i životnim uzorom.

U razgovoru za portal Consequence of Sound, Trent Reznor je progovorio o svojem odnosu s pokojnim Davidom Bowiejem.

Frontmen benda Nine Inch Nails imao je čast pratiti Bowieja na turneji "The Outside Tour" 1995. godine, a osim što su otvarali koncerte, NIN su se Bowieju pridružili i u izvođenju nekoliko pjesama.

No, Reznorov odnos s legendarnim Bowiejem započeo je puno ranije u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća kada je mladi Reznor otkrivao Bowiejevu glazbu tijekom stvaranja svoje također revolucionarne karijere.

Nine Inch Nails surađivali su s Bowiejem na vrhuncu svoje popularnosti, a istovremeno Reznor je bio na vrhuncu svoje borbe s ovisnosti:

"Ono što je na mene ostavilo najveći dojam je to što sam bio toliko ovisan i toliko loše, a on se upravo izvukao iz sličnog stanja. Imali smo nekoliko veliki brat/očinskih razgovora kada me pozvao sa strane i rekao mi: 'Moraš se sabrati. Ne moraš završiti ovako.", rekao je Reznor i nastavio:

"I dalje razmišljam o njemu i stalno ga slušam. Zahvalan sam što su nam se putevi susreli i zahvalan sam, znao on to ili ne, koliko mi je pomogao u tim mračnim vremenima prije nego što sam se odlučio sabrati. I čujem njegov glas, probio je kroz slojeve sranja s kojima sam se okružio. Zahvalan sam mu na tome."

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni