Specijal

A što ćeš ti večeras? Album - knjiga – koncert – 9.4.2020.

A što ćeš ti večeras? Album - knjiga – koncert – 9.4.2020.

Karantena, dan… ne znam točno koji. Ovih dana vrijeme ne postoji i svi se dani pretaču u jedan kontinuum. Trenutna situacija prisilila nas je na ostanak kod kuće kako bismo zaštitili i druge i sebe. To nam daje mnogo vremena da se posvetimo stvarima koje smo zanemarivali, koje nismo stizali raditi ili nečemu posve novome. Nikad nam nije bilo lakše doći do novih sadržaja i izvora zabave kako bismo si skratili vrijeme do trenutka kad Krizni stožer kaže da se sve vraća u normalu. I Sound Report je ovdje da vam pomogne u ovoj krizi. Evo nekoliko glazbeno-knjiških prijedloga koji bi vam mogli pomoći u kraćenju vremena dok ste kod kuće. Čuvajte se!

ALBUM: Godspeed You! Black Emperor - F#A#∞
Kad sam dobila ovaj zadatak, ovo je bio prvi album koji mi je pao napamet kao prijedlog. Ovo je album koji zvuči kao soundtrack za apokalipsu, što znači da je savršen za sumornu atmosferu kojoj trenutno svjedočimo. Ono što ovaj album ima jest moć katarze te čak i neke utjehe. Iako je objavljen sad već davne 1997. godine, ovaj je album bezvremenski klasik i post-rock lektira. I ne, ne bi vas trebao baciti u potpunu depresiju, već unatoč svemu izmamiti tračak optimizma. Sve će ovo jednom završiti.

KONCERT: Iron Maiden - Rock In Rio (2001)
S live albumima Iron Maidena ne možete pogriješiti i nije bilo lako izabrati koji od njihovih vrhunskih liveova preporučiti ljudima. Taj koncert u Rio De Janeiru bio je vrhunac prve turneje nakon povratka Brucea Dickinsona i Adriana Smitha, što snimka i potvrđuje. Setlistu čini presjek najvećih hitova te ponajboljih pjesama s povratničkog albuma „Brave New World koju je vatrena brazilska publika dočekala s oduševljenjem.

KNJIGA: Bruce Dickinson - What Does This Button Do?
O Bruceu Dickinsonu ne treba pretjerano trošiti riječi, pogotovo kada on sam o sebi priča. U ovoj knjizi on opisuje svoje gotovo filmsko životno putovanje. Čovjek je jednostavno nevjerojatan. Neka vam on bude života inspiracija dok listate ovu knjigu, ne samo za ovo, nego za sva vremena.