Koncerti

pocket palma u Petom Kupeu - potpuni zvuk osamdesetih!

pocket palma u Petom Kupeu - potpuni zvuk osamdesetih!

U četvrtak 09. veljače mladi perspektivni synth-pop trio Pocket Palma održao je koncert u više nego ugodno popunjenom zagrebačkom klubu Peti Kupe.

Trio kojeg čine Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek sa svojim zvukom „oživljavanja osamdesetih“ zadobili su veliki broj poklonika mlađe generacije (rođene krajem devedesetih i početkom dvijetisućitih) koji su u najvećoj mjeri i sačinjavali sinoćnju publiku. Pockete sam prvi put slušao u Tvornici u veljači 2020., a nakon toga sam ih imao priliku slušati još nekoliko puta i svaki put djeluju sve samouvjerenije na pozornici. Međutim, sama komunikacija s publikom čini mi se još nedorađenom. Što se tiče samog nastupa Pocketi su svoje stvari odsvirali praktički besprijekorno te je bilo vidljivo da su dobro uigrani. No sam zvuk je bio nešto lošije kvalitete. Vokali su bili pretihi tako da se žamor iz publike razgovjetno čuo (česta boljka domaće publike). Međutim, to nije previše pokvarilo doživljaj koji su sinoć Anja, Luka i Bruno odlučili pružiti svojim obožavateljima. 

20230209_222008 

Koncert su u 21.15h otvorili s pjesmom Staklo i s njom nas poveli na magično putovanje zvuka osamdesetih. Nastavili su s hitovima poput Kako izgleda kraj, Ne vidim nikoga i Zauvijek, a dojma sam da je pjesma Daleki poljupci nekako najviše zagrijala atmosferu publike. Iako je svaka pjesma dobro prihvaćena (pogotovo u prvim redovima), najviše se ekipe rasplesalo na bržim stvarima – Subota nakon Valentinova i More. Glavni dio nastupa zaključili su nakon malo više od sat vremena svirke sa Godišnjim na koju je publike pjevala sa sanjivim vokalima Luke i Anje. 

Ovaj synth-pop trio iza sebe ima dva albuma: Pocket Palma iz 2019. i Atomi iz 2021. tako je i sinoćnja setlista bila skrojena kao skladna kombinacija ova dva albuma s dodatnim začinom novih pjesama. Počastili su nas sa čak dvije nove stvari – Ne mogu biti kao oni i Van kontrole koje već na prvu zvuče kao potencijalni hitovi. Nakon što ih je publika kratko zazivala vratili su se (navodno nedogovoreno) odsvirati posljednju stvar te večeri – Postaje kasno. Zaključak: odličan provod uz nostalgičan zvuk osamdesetih (uz ipak malo previše zagušljiv klub). Definitivno se veselimo novom albumu i novim nastupima.