auto-r

5 / 5
Bruno Gajski

Bruno Gajski

Piše od 10.12.2021.

U 1 godinu napisao je 49 članaka.

Djeca! u malom pogonu Tvornice - Osjeti tu energiju

Djeca! u malom pogonu Tvornice - Osjeti tu energiju

U subotu 14. siječnja mladi perspektivni garažni rock duo Djeca! održali su u prepunom Malom pogonu Tvornice kulture promociju svojeg debitantskog albuma „Kad čuješ ovaj zvuk“. Bruno Žabek na gitari i mikrofonu te Benjamin Mjeržva za bubnjevima održali su jedan od onih koncerata o kojima će se pričati tjednima. Iako se publika sastojala uglavnom od mlađe ekipe, našlo se tu i nekolicina starijih koji su se očito zaželjeli kvalitetnog rocka u subotu navečer.

Četvrtak je dan za punk - Six pack u Vintageu

Četvrtak je dan za punk - Six pack u Vintageu

Teško je opisati uzavrelu atmosferu koju su pankeri iz Smederevske Palanke stvorili u ugodno popunjenom Vintage Industrial baru u četvrtak 03. studenog. Najjednostavnije ju je opisati kao pravi punk tulum u ulici sjećanja. Čini mi se da ekipa koja je pohodila ovaj mali spektakl neće drugi dan biti umorna niti u školi ni na faksu nego na poslu. Jer generacija koja se sinoć okupila u Vintageu većinom su bili tinejdžeri krajem devedesetih i početkom dvijetisućitih.

The Cure u Areni Zagreb -  Baš poput sna

The Cure u Areni Zagreb - Baš poput sna

U četvrtak 27. listopada u prepunoj zagrebačkoj Areni svoj drugi nastup u Hrvatskoj održali su jedni od začetnika gothic rocka kultni britanski darkeri The Cure. Sa svojim posebnim glazbenim izričajem koji je kombinacija new wavea, post-punka i gothic rocka utjecali su na nastanak cijele goth supkulture početkom osamdesetih u Velikoj Britaniji koja se proširila nekoliko godina kasnije i na naš prostor s epicentrom u zagrebačkom klubu Jabuka.