auto-r

5 / 5
Bruno Gajski

Bruno Gajski

Piše od 10.12.2021.

U 1 godinu napisao je 60 članaka.

Traktorom na ŠČalatu

Traktorom na ŠČalatu

U subotu 02. rujna riječki rokeri održali su audiovizualni spektakl na jednoj od naših najljepših pozornica na otvorenom. Ploveći na valu Eurovizije i Mame Šč Let 3 je napunio Šalatu i oduševio publiku svih generacija. Na sinoćnjem koncertu, kao što se i moglo očekivati od Leta 3, bilo je svega: od rocka i punka do folka i electro taktova. Bilo je tu odlijepljenih brkova, golotinje, traktora, prostakluka te elemenata duhovne obnove.

Franz Ferdinand na Špancirfestu - Spektakl podno bedema Starog grada

Franz Ferdinand na Špancirfestu - Spektakl podno bedema Starog grada

U utorak 22. kolovoza škotski indie rokeri Franz Ferdinand održali su podno Starog grada Varaždina u sklopu 25 Špancirfesta koncert za pamćenje. Franzima je ovo bio prvi nastup u Varaždinu i sedmi nastup u Hrvatskoj – ovo uključuje tri nastupa na INmusicu 2006., 2009. i 2012., projekt FFS sa Sparksima 2015., nastup privatnog karaktera u &td-u 2017. i prošlogodišnji samostalni koncert u Maloj dvorani Doma sportova. No, prije nastupa Franza, kao svojevrsna predgrupa, publiku su zagrijali slovenski rokeri Joker Out.

Interpol na Krku - Mračno i intimno

Interpol na Krku - Mračno i intimno

U srijedu 19. srpnja njujorški post-punk revival bend Interpol nastupao je u Diamond Clubu na otoku Krku. Interpol je osnovan još daleke 1997. a svjetsku popularnost je stekao debitanskim albumom „Turn on the Bright Lights“ iz 2002. godine. U Hrvatskoj je premijerno nastupao 2018. u Zagrebu na INmusic festivalu, a ovom prilikom posjetili su nas u sklopu svjetske turneje na kojoj promoviraju svoj sedmi studijski album „The Other Side of Make-Believe“.

Suzanne Vega u Lisinskom - Intimna večer uz pjesme šaputajućeg karaktera

Suzanne Vega u Lisinskom - Intimna večer uz pjesme šaputajućeg karaktera

U ponedjeljak 10. srpnja američka folk kantautorica Suzanne Vega održala je svoj treći nastup pred zagrebačkom publikom u prepunoj dvorani Lisinski. Na valovima popularnosti svojih prvih albuma posjetila je Zagreb još daleke 1990. kada je u jesen te godine nastupila u Domu sportova. Svoj drugi nastup održala je u ljeto 2011. na jednoj od najljepših zagrebačkih pozornica na otvorenom – na platou Gradec. Ovog puta Vega nas je posjetila u sklopu turneje koju je nazvala „An intimate evening of songs and stories“, a sinoćnji koncert upravo tako možemo opisati – kao ugodnu večer intimnog druženja uz prekrasnu muziku i zanimljive priče.

POVIJEST KROZ STIHOVE:  X-Ray Spex:

POVIJEST KROZ STIHOVE: X-Ray Spex: "Oh Bondage Up Yours!" - Oslobađanje iz ropstva

U našoj rubrici predstavljamo engleski punk rock sastav X-Ray Spex i njihov prvi singl Oh Bondage Up Yours! iz 1977. godine. Ovaj bend, koji je među prvima uveo saksofon u punk zvuk, često je puta nepravedno zapostavljen kada se govori o začecima punka. U pjesmi autorica stihova i pjevačica Poly Styrene kritizira patrijarhat, tradicionalne vrijednosti, ali i potrošačko društvo.

Neno Belan & Fiumensi u Maloj dvorani Doma sportova: Noć za ljubav i urnebes

Neno Belan & Fiumensi u Maloj dvorani Doma sportova: Noć za ljubav i urnebes

Neno Belan & Fiumensi u subotu 11.02. u maloj dvorani Doma sportova održali su koncert za pamćenje u trajanju od nevjerojatnih 3 sata i 40 minuta. Publika se zaista sastojala od različitih generacija – od ekipe koja je slušala Đavole u osamdesetima do njihovih klinaca koje su sada držali na ramenima. Sinoć je Neno u prepunoj Maloj dvorani, osim slavljenja ljubavi na tradicionalnom valentinovskom koncertu, proslavio i 25 godina zajedničkog glazbenog stvaralaštva s Fiumensima.