auto-r

6 / 6
Bruno Gajski

Bruno Gajski

Piše od 10.12.2021.

U 2 godina napisao je 63 članaka.

Kawasaki 3p u Tvornici - Dugo, dugo, predugo smo ih čekali

Kawasaki 3p u Tvornici - Dugo, dugo, predugo smo ih čekali

Dugo, dugo, predugo Kawasaki 3p nije svirao. Koliko je zagrebačka publika bila željna čuti Kawasaki uživo najbolje govori činjenica da je koncert u petak 5. travanja u Tvornici kulture bio rasprodan odmah! Nakon što smo svi izglancali svoje čizmice, stavili hozentregere, a neki i podigli irokeze, bili smo spremni za malo dobrog starog ska punka. Publika koja je sinoć pohodila Tvornicu uglavnom je bila generacije koja još uvijek dobro pamti njihov nastup na Dori 2003. (pa onda zbrajajte).

Traktorom na ŠČalatu

Traktorom na ŠČalatu

U subotu 02. rujna riječki rokeri održali su audiovizualni spektakl na jednoj od naših najljepših pozornica na otvorenom. Ploveći na valu Eurovizije i Mame Šč Let 3 je napunio Šalatu i oduševio publiku svih generacija. Na sinoćnjem koncertu, kao što se i moglo očekivati od Leta 3, bilo je svega: od rocka i punka do folka i electro taktova. Bilo je tu odlijepljenih brkova, golotinje, traktora, prostakluka te elemenata duhovne obnove.

Franz Ferdinand na Špancirfestu - Spektakl podno bedema Starog grada

Franz Ferdinand na Špancirfestu - Spektakl podno bedema Starog grada

U utorak 22. kolovoza škotski indie rokeri Franz Ferdinand održali su podno Starog grada Varaždina u sklopu 25 Špancirfesta koncert za pamćenje. Franzima je ovo bio prvi nastup u Varaždinu i sedmi nastup u Hrvatskoj – ovo uključuje tri nastupa na INmusicu 2006., 2009. i 2012., projekt FFS sa Sparksima 2015., nastup privatnog karaktera u &td-u 2017. i prošlogodišnji samostalni koncert u Maloj dvorani Doma sportova. No, prije nastupa Franza, kao svojevrsna predgrupa, publiku su zagrijali slovenski rokeri Joker Out.

Interpol na Krku - Mračno i intimno

Interpol na Krku - Mračno i intimno

U srijedu 19. srpnja njujorški post-punk revival bend Interpol nastupao je u Diamond Clubu na otoku Krku. Interpol je osnovan još daleke 1997. a svjetsku popularnost je stekao debitanskim albumom „Turn on the Bright Lights“ iz 2002. godine. U Hrvatskoj je premijerno nastupao 2018. u Zagrebu na INmusic festivalu, a ovom prilikom posjetili su nas u sklopu svjetske turneje na kojoj promoviraju svoj sedmi studijski album „The Other Side of Make-Believe“.

Suzanne Vega u Lisinskom - Intimna večer uz pjesme šaputajućeg karaktera

Suzanne Vega u Lisinskom - Intimna večer uz pjesme šaputajućeg karaktera

U ponedjeljak 10. srpnja američka folk kantautorica Suzanne Vega održala je svoj treći nastup pred zagrebačkom publikom u prepunoj dvorani Lisinski. Na valovima popularnosti svojih prvih albuma posjetila je Zagreb još daleke 1990. kada je u jesen te godine nastupila u Domu sportova. Svoj drugi nastup održala je u ljeto 2011. na jednoj od najljepših zagrebačkih pozornica na otvorenom – na platou Gradec. Ovog puta Vega nas je posjetila u sklopu turneje koju je nazvala „An intimate evening of songs and stories“, a sinoćnji koncert upravo tako možemo opisati – kao ugodnu večer intimnog druženja uz prekrasnu muziku i zanimljive priče.

POVIJEST KROZ STIHOVE:  X-Ray Spex:

POVIJEST KROZ STIHOVE: X-Ray Spex: "Oh Bondage Up Yours!" - Oslobađanje iz ropstva

U našoj rubrici predstavljamo engleski punk rock sastav X-Ray Spex i njihov prvi singl Oh Bondage Up Yours! iz 1977. godine. Ovaj bend, koji je među prvima uveo saksofon u punk zvuk, često je puta nepravedno zapostavljen kada se govori o začecima punka. U pjesmi autorica stihova i pjevačica Poly Styrene kritizira patrijarhat, tradicionalne vrijednosti, ali i potrošačko društvo.