Vije-sti

Novosadski ragga metal sastav Senshi objavili su debi album za japansku kuću Hi-PLY Records.

Novosadski ragga metal sastav Senshi objavili su debi album za japansku kuću Hi-PLY Records.

Što dobijte kombinacijom metal muzike, reggae rap-a, i tradicionalnih Japanskih instrumenata? Bend Senshi (Senši; Japanski: Ratnik).

Senshi se rodio iz neuspjelog projekta za video igru s Japanskom tematikom na kojoj je Adam Rakić (vokal) radio. Igra nije uspela, ali je metal muzika za igricu koju je komponirao Dalibor Rajk ostala, pa je Adam u svom prepoznatljivom stilu repao preko muzike iz igre i okačio na YouTube. Ubrzo nakon toga oformljen je Senshi.

Prva pjesma lansirana je putem Twitter-a, a tijekom dva dana postala je viralna nakon 6000 retweetova i oko 200.000 pregleda. S novom postavom: Srđan Toljagić (gitara), Szabolcs Szecsei (bas gitara), Aleksandar Savić (bubnjevi) i petim članom iza kulisa Borko Simić (tekstovi), bend daje pun gas, te kroz jednu godinu postojanja snima album, šest spotova, i bez ijednog nastupa uživo uspješno preko crowdfundinga financira dvotjednu turneju u Japanu.
Uz originalnu ideju, veliki trud i pomoć kako starih prijatelja, tako i novih prijatelja iz Japana, Senshi ima jednu ozbiljnu priču, koja tek počinje.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni