Koncerti

She Loves Pablo u KSET-u - promocija albuma

She Loves Pablo u KSET-u - promocija albuma

Jedan od kamena temeljaca Pablove kuće, She Loves Pablo, ove godine ima čak dva razloga za slavlje - izlazak trećeg albuma "Try Mandarin" i okruglih 10 godina benda. Upravo su ta dva razloga bila povod za dvije večeri svirke u KSET-u: danas će Pablovci odsvirati kompilaciju nama i njima najdražih pjesama, dok smo jučer imali priliku po prvi put uživo odslušati kompletni novi album.

Kao uvod u večer, slušali smo Portman, instrumentalni trojac iz Našica. Iako su mi na prvu bili malo neobičan izbor za predgrupu, kako je svirka odmicala, bilo mi je sve jasnije da će njihovi stoner/post-rock zvukovi biti baš fin uvod u ostatak večeri. Dečki su krenuli pomalo sramežljivo, malo pomalo ubrzavajući tempo. Nažalost, nisam upoznata s njihovim pjesmama, ali mogu reći da je ono što sam čula zvučalo kao miks psihodeličnijeg God Is An Astronaut i potencijalnih soundtrackova za Sons Of Anarchy i Top Gun jer im onaj rockerski dio zvuka varira od 60-ih do 80-ih. U svakom slučaju, dečki su sinoć rasturili i ostavili nas ugodno iznenađenima. 

PortmanPortman

Nakon Portmana, na pozornici su se brzinski namjestili Pablovi dječaci i Dunja, većini ekipe ipak poznatija kao Lovley Quinces te laganicom cirkuskog prizvuka "Havoc" započeli jučerašnju svirku. Slijedila je "Next of Kin", izazvavši možda i najjaču reakciju sinoć (kad pričamo o novim pjesmama). Je li to zato što je pjesma najbolja s albuma ili zato što je dio publike sinoć bio na snimanju spota za istu (pa ti nakon petnaestog pokušaja pjesma hoćeš-nećeš mora ući u uho), prosudite sami.

Šimek i Nika - Šimek i Nika - "Ned Low"

Nakon naslovne "Try Mandarin", KSET su tresle žestoke izvedbe još žešćih stvari: "High Holy Holiday", "Babel in the bubble, Bible on the table" itd. Od čitavog su albuma meni najzanimljivije bile izvedbe vrišteće "Rocket to Your Neverending" te akustične laganice "Ned Low", u kojoj se Šimeku na pozornici pridružila violončelistica Nika. Te su dvije pjesme totalne suprotnosti jedna drugoj, ali samim time su pokazale i raspon Šimekovog vokala, kao i količinu prilagodljivosti i vještine čitavog benda.

She Loves PabloShe Loves Pablo
Nakon što je "u komadu" predstavljen album "Try Mandarin", došao je red i na neke starije stvari, počevši sa "Over It All", "Burnin’ My Soul" i "All Down", koje su kod ionako već ekstatične publike izazvale kaos – vjerujem da nisam jedina koja danas osjeća posljedice poganja i hedbenganja. Nakon nepostojećeg bisa. za kojeg nije bilo vremena, "ali svi znamo da bi ih mi zvali natrag i oni bi došli", čuli smo još par starijih stvari, a za sam su kraj sačuvane odlične "Ol’ Billy" i "Rubber Band"

Šimek - She Loves PabloŠimek - She Loves Pablo
Cjelokupni dojam večeri je definitivno dobar, upoznali smo novi Pablo koji je, sudeći po punom KSET-u, itekako "sjeo" ekipi, a polako su nas nabrijali i za današnju svirku. Jedina zamjerka je za zvuk koji je od početka "štekao" pa se Šimeka na nekim dijelovima jako slabo čulo, a o Lovley Quinces da ni ne pričam. U nadi da će taj dio danas biti bolje odrađen, veselim se vidjeti i čuti što su nam dečki za danas pripremili, a do tad – odoh si pustiti malo good old She Loves Pabla.  

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.

 

Marija Kancir
Marija Kancir

Music washes away from the soul the dust of everyday life.