Koncerti

Agnostic Front protresao Pulu

Agnostic Front protresao Pulu

Klub Uljanik, Pula. Nema pankera u regiji koji ne zna za ovaj prostor. Kao i svake godine, Viva La Pola destival donosi odlične bendove, ove godine su posebno razveselili sve hardkoraše s najavom grupe Agnostic Front.

Uz velike su headlinere nastupili i Kani Bastardi, Stepped Out te Kryn.

Program večeri, za razliku od nas, održao se na vrijeme, bez kašnjenja. Već od početka ulice se zbog glasnog ozvučenja dalo naslutiti što se sprema u ovom kultnom klubu.

Za podlogu su se pobrinuli lokalni dečki iz Kani Bastardi te splitski Stepped Out. Dečki su svoje svirke odradili što su bolje mogli kako bi zagrijali i privukli publiku u dvorište kluba za Agnostic Front.

 

 

Prije 22h moglo se uhvatiti tim tehničara, ali i Stigmu kako se pripremaju za šou. Dobro raspoloženi zauzeli su pozornicu i nisu štedjeli ni sebe, ni publiku, od početka do kraja koncerta. Kao i što priliči velikanima hardcore scene, šutke i circle pita nije nedostajalo.

Bez obzira na prehladu na koju se Roger potužio, potrudili su se lokalnoj publici pružiti nezaboravno iskustvo. Nitko se nije osjećao zapostavljeno, jer je bend neprestano komunicirao s publikom, šalio se, vidno dobro raspoložen.

Vinnie Stigma se posebno trudio podizati atmosferu, a energija koju ovaj čovjek nosi u sebi nikog nije ostavila ravnodušnim. Dečki su odsvirali neke od svojih najvećih hitova kao što su „My Life My Way“, „For My Family“, „A mi manera“ pa sve do prvog albuma „Victim in Pain“. Između hitova Stigma je sišao s pozornice s gitarom u ruci i nastavio svirati dok se oko njega stvarao circle pit.  Najavili su i novi album koji izlazi 8. studenoga ove godine pod okriljem diskografske kuće Nuclear Blast.

Svirku su zaključili uz mnogobrojne riječi zahvale i komentarom Rogera, da, iako su oni na pozornici i sviraju za nas, između nas ne postoje razlike, jer, svi smo mi ljudi.

„Blitzkrieg Bop“ za sam kraj i velika zahvala vječnim Ramonesima. Sat vremena energične svirke je prebrzo prošlo i bilo je vrijeme za kratki odmor i posljednji bend večeri.

A dok se čekalo na red za hladno pivo na šanku, svi su se mogli slikati i popričati s Agnostic Frontom, drage volje su ispunjavali sve želje obožavatelja.

Za kraj na pozornicu su izašli dugokosi Riječani, bend Kryn. Zaokružili su večer hardcorea s žestokim čistim metalom. Ne znam, je li do umora ili prenapadnog light showa, ali publika je većinom ovaj bend promatrala sa strane. Dečki su se uistinu potrudili odraditi svoj dio najbolje što su mogli i s time su zatvorili koncertni dio večeri.

Veselimo se vidjeti što će nam ova festivalska ekipa spremiti dogodine, jer se ovakvo što definitivno isplati potegnuti do Pule.