Vije-sti

Stronghold predgrupa Agnostic Front u Vintage Industrialu

Stronghold predgrupa Agnostic Front u Vintage Industrialu

Veliki hardcore/thrash divovi Agnostic Front napadaju Vintage Industrial 29. lipnja, a support će im pružiti zagrebački Stronghold!

Agnostic Front su 1980. u New Yorku osnovali gitarist Vinnie Stigma, basist Diega i bubnjar Rob Krekus. Nakon učestalih promjena postave, 1982. na mjesto vokala dolazi Roger Miret, Ray Barbieri sjeda za bubnjeve, a Adam Mucci uzima bas te ostvaruju prva diskografska ostvarenja "Victim In Pain", zatim "Cause of Alarm" na kojemu su surađivali s Peterom Steelom, pa "Liberty and Justice For…" te "One Voice". Prvih nekoliko albuma danas su apsolutni klasici žanra.

Bend zadnju svirku održava 20. prosinca 1992. u CBGB-u, no 1996. se na inicijativu Stigme i Mireta ponovno okupljaju, te s novom postavom 1998. objavljuju album "Something’s Gotta Give", da bi 1999. uslijedio "Riot, Riot, Upstart". Slijede albumi "Dead Yuppies", "Another Voice", a 2006. objavljuju DVD "Live at CBGB" kojim su proslavili 25 godina postojanja. Naredne godine izlazi "Warriors' koji unosi nove stavke u zvuku, s više crossover thrasha, a 2009. izlazi remasterizirano izdanje albuma prvijenca "Victim In Pain".  Album "My Life My Way" objavili su 2011., da bi četiri godine kasnije izbacili jedanaesti studijski album "The American Dream Died".

Također su dio filma "The Godfathers Of Hardcore" koji na vrlo otvoren i iskren način govori o 35-godišnjoj karijeri benda, odrastanju na opasnim ulicama New Yorka, nastanku scene, te utjecaju Mireta, Stigme i njihova benda na mnoge svjetski poznate glazbenike kao što su između ostalih Kirk Hammett, Scott Ian i Phil Anselmo te bendove Madball, Sick Of It All, Hatebreed i druge.

Ulogu domaćina preuzet će zagrebački hardkoraši Stronghold. Bend djeluje od 2001. godine, a sviraju svojevrsni miks old-school NYHC-a i metaliziranog punka. Tekstovima propitkuju socijalnu osvještenost onih koji slušaju (a ne čuju ili niti ne žele).

2002. su snimili demo, a dvije i pol godine kasnije uslijedio je i prvi DIY album u pravim drunk-core bojama, a dvije i pol godine kasnije izbacuju prvi studijski album "Stronghold'. Postava se u međuvremenu izmijenjala, a bend i dalje koristi, kad život dopusti, svaku priliku da se ukaže na pozornici. Bendovi koji su im uzor, a s nekima od njih su dijelili i pozornicu su upravo Agnostic Front, Blood For Blood, Sheer terror, Yuppicide, Madball, Sick Of It All, Suicidal Tendencies, Social Distortion, Pennywise, Biohazard, Crowbar, Rykers, Backfire...

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni