Vije-sti

Morcheeba objavila pjesmu Irene Žilić - poslušajte kako zvuči

photo: Irena Žilić, credit: Sanja Tušek

Morcheeba objavila pjesmu Irene Žilić - poslušajte kako zvuči "The Moon"

Irena Žilić jedna je od najcjenjenijih domaćih kantautorica te je hvali publika i struka, a svoje pjesme je imala priliku predstaviti i publici na koncertima po cijeloj Europi. Naime, Irena je bila support bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji prije dvije godine, a njihovo prijateljstvo započelo je još 2016. kada je nastupila prije njih u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Ove nedjelje će biti pun mjesec s kojim stiže i naš novi singl "The Moon" koji će se naći na albumu "Blackest Blue". Veliko hvala originalnoj autorici pjesme Irene Žilić, koja je dopustila da ova predivna pjesma bude i dio našeg svijeta - poručili su iz benda Morcheeba. Singl je napokon ugledao svjetlo dana, a možete ga poslušati na svim streaming servisima!

Skye Edwards i Ross Godfrey iz benda Morcheeba nikada nisu skrivali koliko im se sviđa Irenina glazba, stoga su na svoj novi album odlučili uvrstiti obradu njene pjesme "The Moon". Pjesma je objavljena sinoć i možete je poslušati u nastavku.

 

Ovo je zasigurno jedan od najvećih uspjeha neke hrvatske glazbenice u svijetu i velika čast da jedan svjetski relevantan bend obradi pjesmu hrvatske autorice i izvođačice. Pjesma "The Moon" inače je originalno objavljena na drugom studijskom albumu Irene Žilić "Haze" iz 2017. godine, za koji je ova sjajna kantautorica bila nominirana za nagradu Porin. Irena je i dobitnica nagrade za Pop&Off izvođača godine na prošlogodišnjoj dodjeli Nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off

Album Haze može kupiti u fizičkom izdanju OVDJE ili na Bandcampu.

Posljednje izdanje, EP "Small Hours", Irena je objavila u ožujku prošle godine. Na EP-u su se našle četiri pjesme, koje je snimala tijekom prošle godine, a koje su naišle na pozitivne kritike publike i struke. "Limited edition" EP-a dostupno je i u fizičkom obliku u izdanju Mudrog brka , a "Small Hours" možete pronaći i na svim digitalnim servisima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni