Koncerti

The Killers na INmusic festivalu #15: Napokon!

photo: The Killers, credit: Rob Loud

The Killers na INmusic festivalu #15: Napokon!

Sinoć su na zagrebačkom Jarunu, u sklopu INmusic festivala, prvi put pred domaćom publikom nastupali rokeri iz Las Vegasa – The Killers.

Predvođeni karizmatičnim pjevačem i rođenim zabavljačem Brandonom Flowersom, Killersi su zapravo jedini veliki indie rock band s početka 2000-ih koji nije svirao u Hrvatskoj. Dečki su toga bili itekako svjesni, što je pjevač nekoliko puta ponovio, stoga je i setlista bila donekle prilagođena njihovom premijernom nastupu. Sa svojeg prvog albuma Hot Fuss iz 2004. odsvirali su čak pet pjesama, po dvije-tri s ostalih albuma, dok sa zadnjeg, Pressure Machine iz 2021., iznenađujuće, nisu odsvirali ni jednu.

Z2TVE0Wk

Koncert su otvorili u 23.18h sa spektakularnim konfetima i novijom My Own Soul's Warning s njihovog predzadnjeg albuma Imploding the Mirage iz 2020. godine. Međutim, pravo otvaranje je ipak bilo nakon što je Brandon (malo) progovorio hrvatski i izjavio „napokon!“ te upitao publiku kako da isprave nepravdu što još nisu svirali kod nas. U tom trenutku su krenuli prvi taktovi njihovog velikog hita When You Were Young što je publika odmah gromoglasno pozdravila. Onda su nas počastili s još nekoliko starih stvari: Jenny Was a Friend of Mine i neizostavnom Smile Like You Mean It. Potom su se redali sami hitovi koji su predstavljali presjek njihove karijere koji publici jednostavno nisu dali da predahne: Shot at the Night, Spaceman, Somebody Told Me, Read My Mind. Ovdje se našla i osobno jedna od najdražih pjesama koju ne izvode često s albuma najvećih hitova Just Another Girl. Predah, ali samo od skakanja, ne i od pjevanja, došao je s nešto laganijima Runaways i Caution.

lXjNiVA8 

Vrhunac večeri Killersi su tempirali na zadnju stvar glavnog dijela s All These Things That I've Done. Vjerujem kako je cijeli Jarun tada pjevao moćne stihove: „I got soul, but I'm not a soldier”. Nakon kratkog zazivanja dečki iz Las Vegasa vratili su se na pozornicu i uz šaljive konfete od milijun dolara započeli bis s The Man s albuma Wonderful Wonderful. Za sam kraj ostavili su dva velika hita: Human i vrlo energičnu Mr. Brightside.

3qPkAi-Q 

Zaista izvrsno otvaranje i zatvaranje koncerta. Točno u 00.45h, uz obećanje da će se vratiti, Killersi su zaključili nastup. S obzirom da je bubnjar Ronald Vannucci Jr. ponovno izašao na pozornicu i još jednom se zahvalio publici siguran sam da su se i oni odlično zabavili na svom prvom nastupu u Hrvatskoj. Po licima zadovoljne gomile koja je napuštala Jarun mogu zaključiti kako je nepravda napokon ispravljena.

 

Foto credit Rob Loud