Koncerti

Róisín Murphy INmusic festival pretvorila u plesni podij!

photo: Róisín Murphy , credit: Zvonimir Bregeš

Róisín Murphy INmusic festival pretvorila u plesni podij!

Irska glazbenica i nekadašnja pjevačica dueta Moloko Róisín Murphy sinoć je na četvrtom danu INmusic festivala odradila pravi performans glazbenog, ali i modnog izričaja. Svojim vokalnim sposobnostima te originalnim stylingom kojeg je mijenjala na doslovno svakoj pjesmi očarala je posjetitelje festivala.

Nastup je otvorila na vrlo specifičan način – iz backstagea. Publika je pratila na video zidu kako uz taktove pjesme Fun for Me Murphy i članovi benda lagano plešući izlaze na pozornicu. Minimalnu verbalnu interakciju pjevačica je definitivno nadoknadila osebujnim plesnim performansom. Za vrijeme cijelog nastupa suvereno je vladala pozornicom, a u jednom trenutku sam čak pomislio kako se ona gore na stageu bolje zabavlja nego publika. No možda mi je ta pomisao došla jer je tako samouvjereno skidala i bacala modne detalje sa sebe (vidjeti foto galeriju). 

Inmusic15_RoisinMurphy_SoundReport_ZvonimirBreges_006

Najbolje su bile prihvaćene uspješnice iz perioda Moloka poput The Time is Now, Forever More i Sing it Back. No, tu je zablistao i veliki hit iz solo karijere Overpowered te Murphy's Law s njezinog aktualnog albuma Róisín Machine iz 2020. Za zatvaranje koncerta je ostavila jedan od najvećih hitova Familliar Feeling kojeg je počela na pozornici a završila u backstageu i na taj način zaokružila cijeli performans. 

Inmusic15_RoisinMurphy_SoundReport_ZvonimirBreges_007

Art pop ikona Róisín Murphy gostovala je već pred domaćom publikom nekoliko puta i svaki put svojom energijom potaknula publiku da se bezbrižno prepuste dance ritmovima i rasplešu. Tako je bilo i sinoć na jarunskom podiju.