Koncerti

Rock eksplozija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu

photo: Halestorm, credit: Filip Bušić

Rock eksplozija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu

Dok pokušavam sabrati dojmove i utišati pulsiranje uzbuđenja nakon nevjerojatnog koncerta sinoć, želim podijeliti nekoliko dojmova s glazbenog putovanja koje smo zajedno proživjeli sinoć. Rock, taj vječni plamen, ponovno je plamtio na pozornici uz božanstveno pojačanje.

mothica-Ⓒ-<p>photo: Halestorm, credit: Filip Bušić</p>Filip-Bušić-November 22, 2023-0B5A2545-Enhanced-NR

photo: Mothica, credit: Filip Bušić

Iskreno, imala sam visoka očekivanja od izvođača koji je otvarao večer, očekujući pakleni udar i adrenalinsku eksploziju koja bi nas trebala ostaviti u transu i još većem uzbuđenju, Mothica je ipak više pričala nego što je pjevala. Iako nije uspjela pružiti zagrijavanje onakvo kakvo sam očekivala, Mothica je na svoj jedinstven način privukla pažnju. Na trenutke sam čak osjećala određenu distancu, ali njena zanimljivost ipak dolazi do izražaja. Ipak, vidim Mothicu više kao nekog čije bih pjesme odabrala za uspavljivanje nego kao predgrupu dva legendarna benda.

black-veil-brideⒸ-Filip-Bušić-November 22, 2023-0B5A2738-Enhanced-NR

photo: Black Veil Brides, credit: Filip Bušić

Nakon pauze su na scenu stupili legendarni Black Veil Brides, bez puno uvoda i odugovlačenja odmah smo prešli na stvar. Bili su iznimno strastveni i uzbuđeni, predstavljajući pravi rockerski spektakl koji je odjekivao cijelom dvoranom. Bili su brutalni - Andy je cijelo vrijeme hodao po bini, osiguravajući da nijedan dio publike ne ostane neprimijećen. Njegova elegancija u odjeći i opušteno žvakanje žvakaće  doprinijeli su opuštenoj atmosferi. Njegovi clean vokali, koji variraju od oštrog grolanja do nečeg sasvim predivnog, savršeno su se uklapali u njihovu agresivnu, prodoravajuću glazbu. Čak i ako nikada nisi čuo za Black Veil Brides i slušaš ih prvi put, nemoguće je odoljeti želji za headbanganjem i skakanjem. Njihova energija je zarazna, a cijelo vrijeme su poticali publiku, smijali se i zahvaljivali se nebrojeno puta, izražavajući svoju ljubav prema nama kao publici. Bezbroj trzalica i bubnjarskih udaraljki letjelo je u publiku nakon koncerta. Ta gesta od benda prema publici predstavljala je simbolički završetak i veliku zahvalu publici.

halestorm-Ⓒ-Filip-Bušić-November 22, 2023-0B5A2973-Enhanced-NR 

photo: Halestorm, credit: Filip Bušić

Napokon smo dočekali iščekivani Halestorm, bend koji je već drugi put stigao u Hrvatsku, ostavljajući neizbrisiv trag u našim glazbenim srcima. Bio je to trenutak za pamćenje, s grčem u prsima nisam mogla vjerovati da napokon vidim legendarnu Lzzy Hale na samo nekoliko metara od sebe. Počeli su snažno, odmah udarivši s pjesmom 'I Miss the Misery'. Njihova energija prenijela se na publiku, stvarajući intenzivan početak koji je postavio ton za nezaboravan nastup. Lzzy je svojim nevjerojatnim vokalnim izvedbama odmah zavladala scenom, ostavljajući nas zapanjenima već od prve note. Cijelo vrijeme su širili iskrenu zahvalnost što su ponovno ovdje. Lzzy je s ljubavlju izjavila kako obožava naš naglasak, a jedan poseban trenutak koncerta otkrio je da su obitelj basista Josha - Hrvati. Ova povezanost s publikom dodala je dodatnu toplinu već ionako vatrenom iskustvu. U zraku je letjelo iznimno puno trzalica koje su članovi benda bacali u publiku, trudeći se da budu ravnomjerno raspoređene po cijeloj dvorani kako nitko ne bi bio zakinut. No, osobno sam doživjela trenutak kada mi je Josh direktno pružio trzalicu, ostavljajući mi najljepšu moguću uspomenu u sjećanju. Krenuli su s hitovima, vješto ispreplićući poznate melodije s novijim stvarima, stvarajući savršen balans između prošlosti i sadašnjosti.

halestorm-Ⓒ-Filip-Bušić-November 22, 2023-0B5A2866-Enhanced-NR 

photo: Halestorm, credit: Filip Bušić

Njihov izbor pjesama pružio je nevjerojatan glazbeni put kroz vrijeme, istovremeno zadovoljavajući dugogodišnje obožavatelje i otvarajući vrata novim. Arejay nas je u jednom trenutku počastio svojim izvanrednim drum solom, svirajući na čak dva seta bubnjeva. Njegova virtuoznost nas je hipnotizirala, a onda je izvukao palice od jednog metra, stvarajući dodatni spektakl i svirajući s njima kao da zapravo i nisu tako glomazne. Dodatnu hipnozu stvarala su svijetla koja su udarala točno u njegovu fluorescentno-žuto obojenu kosu. Scena je nakon njih ostala razvaljena, bila je to prava rokerska eksplozija emocija i adrenalina koji je cijelo vrijeme žuborio venama svih sretnika koji su se našli tamo.

halestorm-Ⓒ-Filip-Bušić-November 22, 2023-0B5A3120-Enhanced-NR 

photo: Halestorm, credit: Filip Bušić

Bombardirali su nas ne samo notama i vrhunskim riffovima, nego i njihovim kompletnim strastvenim pristupom koji je u isto vrijeme bio i jako intiman. Nisu zaboravili podsjetiti koliko nas vole, čime su nas ne samo odsvirali, već nas i emocionalno povezali. U cjelokupnoj priredbi koja je uključivala nastup Mothice, Black Veil Bridesa i Halestorma, možemo zaključiti da rock istinski povezuje ljude. Osim naravno agresivnih i prodornih zvukova, donosi nam i mir, emocije i spokoj što su sva tri nastupa sinoć itekako opravdala.