Vije-sti

Ichabod objavio album “Volume 1: Psychedelic Chansons“

Ichabod objavio album “Volume 1: Psychedelic Chansons“

Ichabod je objavio album prvijenac pod nazivom “Volume 1: Psychedelic Chansons“.

Uz Ichaboda, instrumentalni doprinos albumu su dali Zoran Stojaković Sox kao multi instrumentalist, Igor Kuštreba kao solo gitarist na Never Alone, Vedran Ivković kao solo gitarist na Carol Eat Eyes i Matija Kovačić kao trubač na Tangled/Wooden Carpenter. Sniman je, miksan i produciran od strane Zorana Stojakovića Soxa u Tiger Migraine studiju u Karlovcu. Naslovnicu albuma krasi dizajn Zorana Stojakovića Soxa, koji kao svojevrsni omaž glazbi 60-ih jasno daje do znanja o kakvom se albumu radi.

Zvukovno, album nudi ono što je obećano u samom naslovu. Ichabod pjesmama koje izvodi predstavlja sebe kao šansonjera koji je nekoliko koraka od onoga što ta riječ zaista predstavlja. Obračunava se s nostalgijom, intimom i melankolijom povremenim skokovima u moderniji rock zvuk i apstraktnije teme i zaokružuje ih u ovom audio dnevniku svih faza i stanja od početka prošle godine kada je započeto snimanje albuma do danas. Album će promovirati 4. 10. 2019. u KSET-u zajedno s novookupljenim pratećim bendom The Too Good No Goods. Od 1. 10, album je dostupan na Bandcampu za digitalni download i kupnju CD-a, a 25.10. bi se trebao pojaviti i na streaming servisima.

Karlovački kantautor Ichabod glazbu piše i sklada od 2014. godine, no javnosti je poznatiji tek od sredine 2018. kada izdaje prva dva singla We Could've Had a Better Time i Never Alone. Glazbu koji radi kritičari najčešće opisuju kao melodični rock s utjecajima pop glazbe 60-ih i svih kasnijih preporoda iste.

https://ichabod2.bandcamp.com/releases

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni