Koncerti

Daleka Obala u Tvornici: „Nemojte ići od nas!“

photo: Daleka Obala, credit: Patricija Flikač

Daleka Obala u Tvornici: „Nemojte ići od nas!“

U ne tako dalekoj Tvornici Kulture, Daleka Obala u petak je publiku počastila svojim najpoznatijim hitovima, plesnom atmosferom i energičnim nastupom. Ovaj dugoočekivani događaj okupio je brojne poklonike rock glazbe i oživio uspomene na neka od najpoznatijih glazbenih hitova regije. Svojom nevjerojatnom glazbenom energijom i karizmom, Daleka Obala iznova i iznova opravdava svoj status jednog od najpoznatijih i najcjenjenijih bendova na Balkanu.

U velikom pogonu Tvornice okupile su se sve generacije - klinci, tinejdžeri, srednjoškolci, oni u najboljim godinama, pa čak i oni stariji. Uistinu bi se moglo reći da je Daleka Obala svevremenski bend. Dok smo s nestrpljenjem čekali nastup, uživali smo u vrhunskim hitovima domaće glazbene scene, od klasika Prljavaca do energičnih nota Hladnog piva. Cijela Tvornica je uzbuđeno pjevala i plesala te se zagrijavala za ono najbolje.

DSC03018S obzirom na malo kašnjenje, koje je brzo zaboravljeno, Daleka obala je, čim su stupili na scenu, započela svoj nastup sa velikim entuzijazmom i energijom koja je osvojila publiku. Jakša je odmah po dolasku na binu krenuo energično skakati te nisu gubili vrijeme i odmah krenuli sa dobrim starim rokenrolom. U međuvremenu je preko nekoliko puta nazdravio sa publikom i zahvaljivao se na dolasku. Sudeći po njihovom nastupu koji je bio ispunjen energijom i emocijama, možemo reći da Daleka Obala podjednako obožava svoju publiku kao što i publika njih. Njihov energičan nastup stvara snažan osjećaj povezanosti između benda i publike. Takvi trenuci na koncertima potvrđuju veliku povezanost koja se stvara među ljudima kroz glazbu. Njihov nastup, opušten, ali istovremeno profesionalno izveden, pružio je publici nešto što se dugo nije vidjelo. Daleka Obala je majstorski vodila publiku kroz sve faze svog glazbenog razvoja, stvarajući dojam kao da su izvođači i publika oduvijek bili u harmoniji.

Započeli su koncert sa klasicima, a zatim su lagano kretali prema novijim stvarima te se kasnije opet vraćali na hitove. Bend je svojom izvedbom vodio svoju publiku na magično putovanje ispunjeno izmiješanim emocijama. Jakša je svojim nastupom stvarao osjećaj bliskosti s publikom, tretirajući ih kao da su dio njegove glazbene obitelji. To je rezultiralo jedinstvenim i intimnim koncertnim iskustvom u kojem su obožavatelji uživali i duhom i tijelom.

DSC03117Na pjesmu "Noć je prekrasna" cijela dvorana podigla je svoje mobitele u zrak stvarajući pritom magičan prizor poput zvjezdanog neba koje je zajedno s pjesmom plovilo kroz dvoranu. Emotivan trenutak koji je obasjao sve prisutne, dok je pjesma plutala na pučini ljudi koji su najiskrenije uživali i ne skidali pogled sa bine. Jakša se pritom našalio, i kao što i sam naslov ovog izvješća govori, zamolio je publiku „Nemojte ići od nas!“. Ovaj čaroban trenutak produžio se na pjesmu "Morska Vila"  koja nikog u dvorani nije ostavila ravnodušnim. Kad su izvodili pjesmu "Tonka" i "Roza," činilo se kao da cijela dvorana pleše, zaboravljajući na sve brige i kao da sutra ne postoji. Energija i ritam te pjesme potaknuli su prisutne na nevjerojatno živahno plesanje, stvarajući trenutak bezbrižne sreće i zabave. U jednom trenutku, Jakša je sišao do prvog reda publike, gdje je zajedno s njima pjevao, pio i uživao u nezaboravnom trenutku. Dok je publika promatrala ovu posebnu interakciju, atmosfera je postala nevjerojatno topla i ispunjena posebnom vezom između benda i njih.

DSC03095Sve u svemu, Daleka obala je još jednom potvrdila da rokenrol ima trajnu vrijednost i da dobra glazba ne poznaje granice niti dobne skupine. Nastup Daleke obale ponudio nam je predivan trenutak u kojem se glazba pokazala kao moćno sredstvo koje ujedinjuje različite generacije i osvaja sve prisutne.