Vije-sti

Daleka obala najavila povratak u Tvornicu kulture

photo: Daleka obala, credit: Nikola Knežević

Daleka obala najavila povratak u Tvornicu kulture

Daleka obala u petak, 3. studenog priprema koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture, u koju se vraćaju godinu dana nakon što su rasprodali večer na istoj lokaciji.

Novi nastup ujedno predstavlja i završetak njihove velike ovogodišnje turneje po Hrvatskoj, ali i završetak ciklusa spotova s fantastičnog aktualnog studijskog albuma "Kao sad".

Upravo je njihov prvi studijski album objavljen nakon dva desetljeća, 2023. godine nagrađen prestižnom nagradom Porin u kategoriji Najbolji album rock glazbe, što dokazuje koliko publika i kritika uistinu uživaju u povratku dalmatinskog sastava uz kojeg su svi odrasli te i dalje odrastaju.

Daleka obala sa spomenutog albuma predstavila je više singlova koji su u kratkom roku osvojili najveće koncertne pozornice i radijski eter: ''Lipi dani'', ''Od tebe ća'', ''U reggaeu je spas'', ''Cvijet'', naslovnim ''Kao sad'', baladom “Ni ti a ni ja'' i aktualnim singlom "Wonderland" za koji su nedavno predstavili osebujan i živopisan video spot iza kojeg stoji talentirani Dinko Čvorić - Doringo.

Ove pjesme, ali i njihove najveće bezvremenske uspješnice kao što su "Noć je prekrasna", "80-e", "Ruzinavi brod", "Kurve", "Četrnaest palmi", "Tonka" i mnoge druge, slušamo na novom koncertu u Tvornici kulture, u koju se dalmatinski rokeri vraćaju nakon godinu dana i održanog koncerta za pamćenje.

Tko god se nije uvjerio u sviralačku energiju benda uz Zorana Ukića na bubnjevima, gitaristu Jadrana Vuškovića, basistu Borisa Hrepića te novog frontmana Jakšu Kriletića Jordesa čiji je dolazak blagoslovio čak i Marijan Ban, novi koncert u Tvornici kulture je jedinstvena prilika za ispraviti propust.


Ulaznice potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni