Vije-sti

Šarenilo osamdesetih u novom spotu pocket  palme

Šarenilo osamdesetih u novom spotu pocket palme "kako izgleda kraj"

pocket palma će video spotom za sjajan novi singl "kako izgleda kraj", u vama probuditi nostalgiju za šarenim i ludim osamdesetima.

Zaplovite s džepnim palmama u kolaž analognog doba koje savršeno interpretiraju u svojem audio-vizualnom izričaju.

Ovaj zabavni video spot i aposlutno plesna melodija uokviruju mračniju liriku koju su Luka i Anja zapakirali u neodoljivu glazbenu poslasticu: Kako izgleda kraj je vrlo plesna pjesma s malo mračnijom tematikom. Inspiracija za nju je proizašla iz egzistencijalnih razmišljanja o generalnom stanju u svijetu i o našim osobnim borbama. Kroz tekst se provlači tematika odluke življenja u trenutku, a cijelu atmosferu podižu veselije synth dionice.

 

 

Atraktivni video spot nastao je pod redateljskom palicom Fillipa Filkovića - Philatza, a kreativni dvojac na snimanju se odlično zabavio: Ideja za spot je nastala u suradnji s Filipom Filkovićem Philatzom i bazira se na TV programu osamdesetih. Htjeli smo prikazati što više situacija kao što su tjelovježba, razne reklame i emisije i napraviti jedan pravi retro bućkuriš.

Njihovu viziju nam je otkrio i redateljski mastermind Filković: Glavna ideja bila je napraviti spot koji izgleda kao da je stvoren iz niza arhivskih televizijskih kadrova koji nekim čudom odgovaraju pjesmi. Tehnika snimanja, nacin i pristup režiji i produkciji morali smo svesti na bare minimum onoga kako se radilo prije trideset godina.

"kako izgleda kraj" posljednji je singl koji će pocket palma objaviti prije koncertne promocije debitantskog albuma koja će se održati 29. veljače u Tvornici kulture. pocket palma u Tvornicu dolazi "naoružana" fantastičnim singlovima i hvaljenim albumom koji je objavljen, osim digitalno, na CD-u, vinilu i audio kazeti.

Ova izdanja nastala su povodom obilježavanja 25. godišnjice Aquarius Recordsa, a pocket palma koja svojim retro, ali modernim zvukom utjelovljuje najbolje od prošlosti i budućnosti glazbe, savršen je ambasador te poruke.

Anja i Luka izliječit će vašu nostalgiju za ljetom koncertnom promocijom albuma 29. veljače 2020. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture. Svoju džepnu dozu palmi osigurajte si po pretprodajnoj cijeni od 40 odnosno 60 kn na dan koncerta.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni