Vije-sti

Vojko V ima album godine, Ogenj dva Porina!

Vojko V ima album godine, Ogenj dva Porina!

Sinoć su u Rijeci dodijeljene glazbene nagrade Porin.

Pobjednik večeri zasigurno je grupa Ogenj, koja je osvojila dvije nagrade u obje kategorije u kojima su bili nominirani. Njihov je album „Domaj“ proglašen Najboljim albumom etno glazbe, a oni su Najbolji novi izvođač godine.

U najvažnijoj kategoriji, onoj za Album godine, pobjedu je odnio Vojko V, s albumom „Vojko“. Vojko i Vrh osvojili su nagradu i u kategoriji Najboljeg albuma klupske glazbe, dok je spot za pjesmu „Ne može„ nagrađen za najbolji video broj.

Boris Štok osvojio je Porin u kategoriji Najboljeg albuma alternativne glazbe.

Nagradu za pjesmu godine osvojili su autori Tonči Huljić i Vjekoslava Huljić za pjesmu “Ako te pitaju” u izvedbi Petra Graše, koji je za istu pjesmu također nagrađen Porinom za najbolju mušku vokalnu izvedbu.

Na priredbi su dodijeljene i tri posebne nagrade: nagrade za životno djelo uručene su legendarnom šansonijeru i kantautoru Ibrici Jusiću i renomiranom jazz skladatelju i dirigentu Silviju Glojnariću, a nagrada za posebna dostignuća dodijeljena je Paolu Sfeciju, jednom od najistaknutijih “glasnogovornika” hrvatske glazbe i osnivača nekoliko glazbenih udruga i saveza.

Grupa Detour osvojila je dvije nagrade, za najbolju izvedbu grupe s vokalom “Bez tebe” te za najbolji album pop glazbe “Tour Detour” (producent Nenad Borgudan). Album “Nuspojave” Gorana Bareta & Majki također je nagrađen u dvije kategorije: za najbolji album rock glazbe (producent Mario Rašić) te za najbolje likovno oblikovanje (autor Daniel Ille).

Također se istaknuo i album “From Croatia Records Studio – Tu u mojoj duši stanuješ…” Josipe Lisac, koja je nagrađena za najbolju žensku vokalnu izvedbu za pjesmu “Dok razmišljam o nama”, dok je tonski snimatelj i producent albuma Goran Martinac nagrađen za najbolju produkciju i najbolju snimku. Goran Martinac također je nagrađen kao producent albuma “30 godina – Greatest Hits – Live” Hladnog Piva, koji je nagrađen Porinom za najbolji koncertni album.

Vatra i Massimo dobitnici su Porina za najbolju vokalnu suradnju za pjesmu “Nama se nikud ne žuri. Porin za najbolji album zabavne glazbe osvojio je Goran Karan za album “Glas juga”, uz producente Nikšu Bratoša i Nenada Šiškova. Nagradu za najbolji aranžman osvojio je Ante Gelo za aranžman pjesme “Zaplesale su sjene” u izvedbi Marka Tolje.

Nagradu za najbolji tematsko-povijesni album osvojio je album “Do kraja vrimena” Olivera Dragojevića, čiji su urednici Anđelko Preradović i Boris Horvat, a album “65. Zagrebački festival”, umjetničkog direktora Nene Belana, osvojio je Porin za najbolji album s raznim izvođačima.

 

Kompletan popis dobitnika po kategorijama možete pronaći OVDJE.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni