Albumi

Open Sails -

Open Sails - "Open Sails"

Open Sails je mladi kanadski bend koji postoji zadnje dvije godine. Kroz tih par godina održali su dobru količinu koncerata i izdali svoj debitantski album istog imena. Ako odete na Bandcamp stranicu grupe pročitat ćete da se bend svrstava u pop/rock žanr, što će možda slušatelja iznenaditi kada po prvi posluša pjesme koje ovaj bend ima za ponuditi.

U današnje vrijeme u mainstream vodama s pop/rock žanrom najviše se povezuju bendovi poput OneRepublic, Maroon 5, Imagine Dragons, itd. koje, osim klasičnih karakteristika pop glazbe - naglasak na vokal i refren kao najvažniji dio pjesme, specificira i sve veća važnost jednostavne ritam sekcije. S Open Sails je priča malo drugačija gdje u prvi plan dolaze gitare i distorzija s kojima se klasičnoj pop melodičnosti pokušava dodati naknadna energičnost kojoj sam bend teži. U skladu s time, bolji žanrovski opis bi bio alternativni pop rock.

Vokal pjevačice Joy Lenn je standardan pop vokal, ali vokal koji je kroz zadnjih petnaestak godina postao uobičajen i time izgubio težinu koju je imao prije. Slična situacija je i s instrumentalnim dijelom koji također slušatelja neće iznenaditi, a razlog je isti prethodnom - prevelika količina identične glazbe koja se akumulirala kroz vrijeme. Bend ima jasno određenu sliku kakvoj glazbi teži, a to je glazba masovne privlačnosti u kojoj su uklopljene različite osobne glazbene preferencije članova.

Najveća vrlina pjesama koje se nalaze na ovom albumu je lako prihvatljiva energičnost koja će privući bilo koga tko imalo uživa u ovakvoj vrsti glazbe. Bez obzira poslušate li prvu pjesmu albuma „Take It Al“ ili prvi singl „Breakdown“, energični štih je prisutan, što ovaj bend i pokušava stvoriti kao svoj lajtmotiv. Samim time, on dobro funkcionira, kako na studijskoj verziji, pa tako i na live verziji pjesama. Nedostatak je taj što nedostaje onaj aspekt zbog kojeg ćete znati da je to Open Sails, a ne samo još jedna glazbena grupa. Kao mladi bend imaju ogroman prostor za razvijanje svoje glazbe i ponajprije ovisi o njima da li će ga znati iskoristiti ili ne.

Datum izdavanja: 24. lipnja, 2014.

Izdavač: Open Sails

Producenti: Open Sails, Mark Troyer

Popis pjesama:

1. Take It All

2. All Of Me*

3. Make You Move

4. Sunsets

5. Stellae Et Vela

6. These Same Mistakes

7. Breakdown*

8. You My Love

9. Another You

10. Toward The Light*

*Top tracks

 

Antonio Rozić
Antonio Rozić

Shake it like a polaroid picture